Νέα περιστατικά τηλεφωνικής απάτης με επιτήδειους να παριστάνουν τους αστυνομικούς σημειώθηκαν στο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν δύο περιστατικά όπου οι δράστες επικοινωνούσαν με καταστήματα της περιοχής προχωρώντας σε παραγγελία διάφορων προϊόντων, επικαλούμενοι την «υπηρεσιακή» τους ιδιότητα.

Διαβάστε: Νέα τηλεφωνική απάτη εις βάρος ηλικιωμένης: Υποδύθηκαν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και της άρπαξαν 600 χιλ. ευρώ - "Ήταν σαν να με υπνώτισαν" (Βίντεο)

Τηλεφωνική απάτη στο Ρέθυμνο: Επιτήδειοι παρίσταναν τους αστυνομικούς

Μεταξύ των προϊόντων που παράγγελναν ήταν καπνικά προϊόντα, καφέδες αλλά και προπληρωμένες κάρτες paysafe, τις οποίες διαβεβαίωναν ότι θα εξοφλούσαν κατά την παράδοση των προϊόντων. Ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η παράδοση, οι ίδιοι επικοινωνούσαν εκ νέου με τα καταστήματα, ζητώντας τους κωδικούς των προπληρωμένων καρτών, παρουσιάζοντας το πρόσχημα της επείγουσας υπηρεσιακής ανάγκης, πείθοντας τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, οι δράστες προχωρούσαν στη χρήση των καρτών, χωρίς – φυσικά- να εξοφλούν ποτέ το χρηματικό ποσό, προκαλώντας οικονομική ζημιά στα καταστήματα. Η οικονομική ζημιά, κατά περίπτωση, αγγίζει τα 130 ευρώ, με τις αρχές να αναζητούν τους απατεώνες.

Διαβάστε στο flashnews.gr