Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και μέλη της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας είπε το τελευταίο «αντίο» στην πριγκίπισσα Ειρήνη, που πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Σύμφωνα με το Hola, η σορός της πριγκίπισσας Ειρήνης μεταφέρθηκε σήμερα στην Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη των Αγίων Ανδρέα και Δημητρίου της Μαδρίτης.

Διαβάστε: Kηδεία Πριγκίπισσας Ειρήνης: Στην Αθήνα ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με την οικογένειά του - Ποιοι θα είναι παρόντες

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Η ισπανική βασιλική οικογένεια την αποχαιρέτησε στην Μαδρίτη

Mηνύματα υποστήριξης και χειροκροτήματα από τους περαστικούς δέχθηκε η βασίλισσα Σοφία, κατευθυνόμενη στην εκκλησία. Μπήκε στην εκκλησία χέρι-χέρι με την εγγονή της και κληρονόμο του θρόνου, πριγκίπισσα Λεονόρ και αποχώρησε σχεδόν δύο ώρες αργότερα χέρι-χέρι με τον γιο της, όπως μεταδίδει η El Pais.

Το παρών έδωσαν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια, μαζί με την πριγκίπισσα Λεονόρ, την Ινφάντα Σοφία και τη βασίλισσα Σοφία, η Ινφάντα Έλενα, με την κόρη της Βικτόρια Φεντερίκα, και η Ινφάντα Κριστίνα, με τα παιδιά της Ειρήνη, Πάμπλο και Μιγκέλ, συνοδευόμενοι από την εξαδέλφη τους, Πριγκίπισσα Αλεξία, με το σύζυγό της, Κάρλος Μοράλες Κιντάνα, και τα παιδιά τους, Αριέτα και Κάρλος Μοράλες.


Στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία 

Η εξόδιος ακολουθεία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (19/01). Η σορός της πριγκίπισσας Ειρήνης θα μεταφερθεί με ειδική πτήση προς την Αθήνα. Την ίδια ημέρα η πριγκίπισσα Ειρήνη θα ταφεί στο κοιμητήριο του Τατοΐου, όπου πριν τρία χρόνια τάφηκε και ο αδερφός της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στην Αθήνα θα ταξιδέψουν η βασίλισσα Σοφία, ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια, και οι δύο κόρες τους. Σύμφωνα με την El Pais αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο κόρες του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας θα επισκεφθούν την Ελλάδα.

antio-prigkipissa-eirini__2_
antio-prigkipissa-eirini__3_
antio-prigkipissa-eirini__4_
antio-prigkipissa-eirini__5_
antio-prigkipissa-eirini__6_



Η ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία της πριγκίπισσας Ειρήνης

«Η εξόδιος ακολουθία της Πριγκίπισσας Ειρήνης θα τελεστεί στις 12.00 μ.μ., τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Από τις 8.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές στον "Σύλλογο Οι Φίλιοι της Μουσικής" ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους»



Δείτε βίντεο: