Δολοφονία στο Αγρίνιο: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 44χρονος - "Αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε αυτός", ισχυρίστηκε (Βίντεο)
Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής
Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος, που διέπραξε το φονικό στο Αγρίνιο, έφτασε στα δικαστήρια, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης
Εξελίξεις στην υπόθεση φονικού, που σημειώθηκε το Σάββατο (17/01) στο Αγρίνιο, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής (18/01) οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου ο 45χρονος άντρας, που ομολόγησε πως σκότωσε τον κοινοτάρχη Λιθοβουνίου Αιτωλοακαρνανίας για προσωπικές διαφορές. Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος έφτασε στα δικαστήρια, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, με τη διαδικασία του αυτοφώρου κι έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (21.01).
Οι κάτοικοι στα χωριά Λιθοβούνι και Μεσάριστα παραμένουν συγκλονισμένοι, αφού οι δύο άνδρες γνωρίζονταν από παιδιά και ήταν φίλοι από την εφηβεία, ενώ υπάρχει ανησυχία μήπως υπάρξουν αντεκδικήσεις.
«Ελάτε να με πάρετε. Παραδέχομαι ότι εγώ πυροβόλησα πρώτος. Το πρωί ήμουν στο καφενείο του χωριού, όταν μπήκε το θύμα και άκουσα που έλεγε στους υπόλοιπους ότι θα πήγαινε να κυνηγήσει ζαρκάδια και ότι μέσα στο αυτοκίνητο θα είχε και το όπλο του. Όταν έφυγε από το καφενείο, τον ακολούθησα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, όταν παραδέχτηκε τι είχε κάνει.
Κατά την αυτοψία στο σημείο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το θύμα, το οποίο φορούσε σκούρα ρούχα, βρέθηκε μπρούμυτα προς τη θέση του συνοδηγού. Μέσα στο όχημα εντοπίστηκε καραμπίνα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι και ο 51χρονος ήταν οπλισμένος. Παράλληλα, σκάγια βρέθηκαν τόσο στο πίσω όσο και στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της βαλλιστικής έρευνας.
Λίγες ώρες μετά το έγκλημα, ο δράστης επικοινώνησε με τις Αρχές ζητώντας να παραδοθεί, ενώ φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Ελάτε να με πάρετε από το σπίτι, εγώ τον σκότωσα». Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσε και το όπλο που χρησιμοποίησε. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου και κρατείται.
Οι κάτοικοι του χωριού Λιθοβούνι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 50χρονο πρόεδρο της κοινότητας, καθώς όπως λένε, ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε το χωριό, αλλά φρόντιζε και τη μητέρα και τον αδελφό του, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Δολοφονία στο Αγρίνιο: Ο δράστης απολογείται την Τετάρτη, με δρακόντεια μέτρα η μεταφορά του
Ο 44χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα, καθώς ο άνδρας έχει ήδη ομολογήσει τη δολοφονία τον 50χρονο πρώην φίλο του, πρόεδρο της κοινότητας Λιθοβουνίου στο Αγρίνιο. Όπως φαίνεται, πίσω από τη δολοφονία βρίσκονται ερωτικές διαφορές, συνεχείς καβγάδες και απειλές που υπήρχαν τον τελευταίο χρόνο.Οι κάτοικοι στα χωριά Λιθοβούνι και Μεσάριστα παραμένουν συγκλονισμένοι, αφού οι δύο άνδρες γνωρίζονταν από παιδιά και ήταν φίλοι από την εφηβεία, ενώ υπάρχει ανησυχία μήπως υπάρξουν αντεκδικήσεις.
“Αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε εκείνος”
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο δράστης της δολοφονίας φέρεται να υποστήριξε πως «είδα το θύμα να με σημαδεύει μέσα από το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να φοβηθώ και να χτυπήσω πρώτος. Τον πρόλαβα, αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε εκείνος».«Ελάτε να με πάρετε. Παραδέχομαι ότι εγώ πυροβόλησα πρώτος. Το πρωί ήμουν στο καφενείο του χωριού, όταν μπήκε το θύμα και άκουσα που έλεγε στους υπόλοιπους ότι θα πήγαινε να κυνηγήσει ζαρκάδια και ότι μέσα στο αυτοκίνητο θα είχε και το όπλο του. Όταν έφυγε από το καφενείο, τον ακολούθησα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, όταν παραδέχτηκε τι είχε κάνει.
Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες ο δράστης φέρεται να είχε στήσει καρτέρι στο θύμα και, τη στιγμή που ο 51χρονος διερχόταν με το αυτοκίνητό του, τον πυροβόλησε τρεις φορές. Από τα πυρά, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο κατέληξε σε γκρεμό.Κατά την αυτοψία στο σημείο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το θύμα, το οποίο φορούσε σκούρα ρούχα, βρέθηκε μπρούμυτα προς τη θέση του συνοδηγού. Μέσα στο όχημα εντοπίστηκε καραμπίνα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι και ο 51χρονος ήταν οπλισμένος. Παράλληλα, σκάγια βρέθηκαν τόσο στο πίσω όσο και στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της βαλλιστικής έρευνας.
Λίγες ώρες μετά το έγκλημα, ο δράστης επικοινώνησε με τις Αρχές ζητώντας να παραδοθεί, ενώ φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Ελάτε να με πάρετε από το σπίτι, εγώ τον σκότωσα». Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσε και το όπλο που χρησιμοποίησε. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου και κρατείται.
"Αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε εκείνος"
Στην προανακριτική του κατάθεση ο 44χρονος εκτελεστής φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι φοβήθηκε και ότι «αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε εκείνος». Ωστόσο, οι εξηγήσεις που άρχισε να δίνει στους αστυνομικούς ήταν μπερδεμένες, γεγονός που τους κάνει να μην πιστεύουν ακριβώς όλα όσα τους είπε.Οι κάτοικοι του χωριού Λιθοβούνι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 50χρονο πρόεδρο της κοινότητας, καθώς όπως λένε, ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε το χωριό, αλλά φρόντιζε και τη μητέρα και τον αδελφό του, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
En