Ο δικηγόρος Αντώνης Ψαρόπουλος, πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, τοποθετήθηκε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της και τον θόρυβο που έχει προκληθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι θεωρεί άκομψο να κρίνει ο ίδιος τις τοποθετήσεις της, ιδίως στο ζήτημα των αμβλώσεων. Όπως ανέφερε, η προσωπική του σχέση με την κ. Καρυστιανού δεν του επιτρέπει να σχολιάσει αν μια δήλωσή της ήταν «επιτυχής ή όχι», επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να το κρίνουν άλλοι. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο αγώνας των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών δεν είναι προσωποποιημένος και δεν αφορά αποκλειστικά την ίδια.

Ψαρόπουλος για Καρυστιανού: Γιατί να γενικεύουμε μια προσωπική επιλογή σε έναν κοινό αγώνα;

Αναφερόμενος στη συζήτηση για το αν οι πολιτικές επιλογές της Μαρίας Καρυστιανού επηρεάζουν τον κοινό αγώνα των συγγενών, διερωτήθηκε: «Για ποιο λόγο έχει προσωποποιηθεί ο δικός μας αγώνας των συγγενών στο πρόσωπο της κυρίας Καρυστιανού; Νομίζω ότι ο κόσμος κακώς πιστεύει ότι είναι ένας προσωπικός της αγώνας… Γιατί να γενικεύουμε μια προσωπική επιλογή σε έναν κοινό αγώνα;». Για τις δηλώσεις της σχετικά με τις αμβλώσεις, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αντιλαμβάνεστε ότι η ιδιότητά μου ως τέως συζύγου της κυρίας Καρυστιανού είναι τέτοια που ουσιαστικά με καλείτε να σχολιάσω δηλώσεις της μητέρας του δεύτερου παιδιού μου και του παιδιού μου που έχουμε χάσει. Αυτό είναι εντελώς άκομψο να το κάνω…».

Σε πολιτικό επίπεδο, ξεκαθάρισε πως, εφόσον η ίδια έχει επιλέξει να δραστηριοποιηθεί στον δημόσιο βίο, «θα πρέπει να κριθεί από τους πολίτες», ενώ υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί πως θίγεται ο αγώνας των συγγενών, καθώς αυτός δίνεται συλλογικά από πολλές οικογένειες. Σε ερώτηση για πιθανή εργαλειοποίηση της τραγωδίας, απάντησε ότι αυτό θα το κρίνει η κοινωνία, τονίζοντας πως ο ίδιος επιλέγει να κρατά τα θετικά στοιχεία της συμβολής της, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για μια μητέρα που έχασε το παιδί της, όπως και δεκάδες άλλες οικογένειες.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται ούτε να αποθεώσει ούτε να απαξιώσει την πρώην σύζυγό του, σημειώνοντας: «Ούτε θα αποθεώσω ούτε θα απαξιώσω την κυρία Καρυστιανού», ενώ επανέλαβε πως μοναδικός του στόχος παραμένει η ποινική τιμωρία όσων ευθύνονται για την τραγωδία των Τεμπών.