Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε η Αττική την Τετάρτη (21/01) μάλιστα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα μία γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο στην Άνω Γλυφάδα, ενώ δρόμοι σε περιοχές του Λεκανοπεδίου μετατράπηκαν σε χειμάρρους και «φούσκωσαν» ρέματα, ο Κηφισός και ο Ιλισσός.

Διαβάστε: Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική, προβλήματα στους δρόμους και μεγάλο μποτιλιάρισμα

Σύμφωνα με τις καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Λεκανοπέδιο δοκιμάστηκε αφού την Τετάρτη δέχτηκε τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού.

Ειδικότερα, την Τετάρτη καταγράφηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως σε Αττική, Ανατολική Πελοπόννησο και Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν στην περιοχή Παπάγου Αττικής (173.8 mm), στo Nομισματοκοπείο (148.4 mm), στο Χαλάνδρι (148 mm) και στο Βύρωνα Αττικής (145.2mm).


Οι περιοχές που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού

  1. Παπάγου 173.8 mm
  2. Νομισματοκοπείο 148.4 mm
  3. Χαλάνδρι 148 mm
  4. Βύρωνας Αττικής 145.2 mm
  5. Δροσιά Αττικής 144 mm
  6. Ηλιούπολη 142 mm
  7. Μαρούσι Αττικής 139.6 mm
  8. Αμπελόκηποι Αθηνών 135.6 mm

broxi-attiki-ogkos-nerou