Κακοκαιρία: Θρήνος στην Άνω Γλυφάδα για τη δασκάλα και μητέρα που έχασε τη ζωή της - Συγκλονίζουν μαρτυρίες και βίντεο από την προσπάθεια απεγκλωβισμού της
"Η γυναίκα βρισκόταν κάτω από το αυτοκίνητο"
Σε κατάσταση σοκ παραμένει η Άνω Γλυφάδα, καθώς μετρά τις πληγές της μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και στοίχισε τη ζωή σε μια 56χρονη γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά
Σε κατάσταση σοκ παραμένει η Άνω Γλυφάδα, καθώς μετρά τις πληγές της μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και στοίχισε τη ζωή σε μια 56χρονη γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά το βράδυ της Τετάρτης (21/01). Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε σημείο κοντά στα όρια της Άνω Γλυφάδας με τον Υμηττό, στην περιοχή Τερψιθέα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε κάτω από αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από τα νερά, μπροστά από τον αριθμό 11 της οδού Κυρίλου Μεθοδίου.
Διαβάστε: Γιατί η κακοκαιρία "έπνιξε" την Άνω Γλυφάδα - Καθηγητής του ΕΜΠ εξηγεί τις αιτίες
Διασώστες που έφτασαν στο σημείο περιέγραψαν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με τα νερά να κατεβαίνουν με μεγάλη ορμή. «Το νερό ερχόταν από πάνω με πάρα πολλή δύναμη, με το ζόρι μπορούσες να περπατήσεις στον δρόμο», δήλωσε στην κάμερα του parapolitika.gr και στον Γιώργο Σόμπολο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, περιγράφοντας το σκηνικό που επικρατούσε το μοιραίο βράδυ.
@parapolitika Βίντεο-ντοκουμέντο από τα λεπτά που ακολούθησαν τον μοιραίο εγκλωβισμό της 56χρονης κάτω από αυτοκίνητο στην Άνω Γλυφάδα που της κόστισε τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης, παρουσιάσει το parapolitika.gr Στο βίντεο καταγράφονται οι γείτονές της γυναίκας να προσπαθούν να την απεγκλωβίσουν, δυστυχώς χωρίς επιτυχία. Ένας άνδρας παραμένει στο σημείο και επιχειρεί ανεπιτυχώς να την τραβήξει την ώρα που στην οδό Κυρίλλου και Μεθοδίου, η οποία έχει μετατραπεί σε ποτάμι, φτάνει ένα όχημα της Πυροσβεστικής για να σώσει την ατυχή γυναίκα. #parapolitikag #anoglifada #kakokairia #storm #parapolitikagr ♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr
Ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού που βρέθηκε στην Άνω Γλυφάδα το βράδυ που σημειώθηκε η τραγωδία ανέφερε: «Ήμασταν στην περιοχή εδώ πέρα λίγα λεπτά αφού η κυρία είχε χάσει τη ζωή της. Τα νερά ήταν πολύ ορμητικά σε εκείνο το σημείο. Τα περνούσαμε κι εμείς ακόμα με δυσκολία. Αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε η κυρία να σωθεί».
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι έφτασε στο σημείο της τραγωδίας αφού είχε συμβεί το μοιραίο περιστατικό, «γιατί την ώρα που είχε γίνει, ήμασταν σε σπίτια τα οποία πλημμύριζαν εδώ στην περιοχή λίγο πιο πάνω». «Τώρα ήρθαμε για καταγραφή αναγκών, γιατί στο πυροφυλάκιο υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κουβέρτες, υλικά, τρόφιμα, έχουμε κάποιες καταγραφές και ήρθαμε για να παρέχουμε βοήθεια σ' αυτούς τους ανθρώπους και ό,τι άλλο χρειαστεί, να είμαστε σε επιφυλακή», συμπλήρωσε.
Η κακοκαιρία "χτύπησε" σφοδρά την Άνω Γλυφάδα - "Το νερό ερχόταν από πάνω με πάρα πολλή ορμή"
Επιπλέον, σχετικά με την κατάσταση που επικράτησε στην περιοχή μετά τη σφοδρότατη κακοκαιρία που εκδηλώθηκε χθες, είπε: «Το νερό ερχόταν από πάνω με πάρα πολλή ορμή, λασπόνερα και εδώ δίπλα που έπαιρνε και στροφή και έμπαινε μέσα στα σπίτια με το ζόρι περπατούσες στον δρόμο, δηλαδή είχαμε ειδικά στηρίγματα για να περάσουμε τον δρόμο, φορούσαμε και τα κράνη βέβαια, για να προστατευτούμε είχαμε τον εξοπλισμό που έπρεπε να έχουμε». «Για πολίτη θα ήταν πολύ δύσκολο να περάσει τον δρόμο απέναντι με την ορμή που είχε το νερό εδώ, ήταν κάτι πρωτοφανές», είπε χαρακτηριστικά ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Νεκρή γυναίκα στην Άνω Γλυφάδα: "Φαίνονταν μόνο τα πόδια της" - Συγκλονίζει κάτοικος που την είδε να παρασύρεται από την κακοκαιρία
«Η γυναίκα βρισκόταν κάτω από το αυτοκίνητο. Το μισό της σώμα, από τον κορμό και πάνω ήταν κάτω από το αυτοκίνητο και τα πόδια της εξείχαν έξω από το αυτοκίνητο», περιέγραψε κάτοικος της Άνω Γλυφάδας, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», σχετικά με την τραγωδία που σημειώθηκε στην περιοχή, όταν μια 56χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από την σφοδρή κακοκαιρία. Μάρτυρες την άκουσαν να φωνάζει «βοήθεια» κι έτσι βγήκαν στον δρόμο για να τη βοηθήσουν. «Κατά τις 18:00 η ώρα, 18:30 που άρχισε να βρέχει πιο έντονα, βγήκε ο γιος μου να δει για τα αυτοκίνητα, να τα ασφαλίσει, να δει αν είναι όλα εντάξει γιατί φαινόταν ότι θα βρέξει αρκετά αλλά δεν φαινόταν αυτό το πράγμα. Κάποια στιγμή κατέβηκε στο δικό του χώρο κάτω, στο ημιυπόγειο του σπιτιού μας, που άρχισε να πλημμυρίζει και όταν το αντιλήφθηκα του φώναξα να ανέβει επάνω στους πάνω ορόφους για να μην κινδυνεύσει. Κι εκείνη τη στιγμή άκουσα τους γείτονες που καλούσαν σε βοήθεια για την γυναίκα. "Κάποιος τη γυναίκα, κάποιος τη γυναίκα", δηλαδή αυτές οι λέξεις με έχουνε στοιχειώσει. Βγήκε αμέσως ο σύζυγός μου, οι γιοι μου να βοηθήσουνε, με τους γείτονες», είπε η μάρτυρας. Μάλιστα, όπως είπε, η γυναίκα προσπάθησε να περάσει απέναντι τον δρόμο για να πάει στο σπίτι της, επιστρέφοντας από την εργασία της.
«Πήγε να περάσει απέναντι. Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι επειδή είχε αρχίσει και έβρεχε πάρα πολύ έντονα, κοιτούσαμε συνέχεια από τα παράθυρα και εμείς και όλοι οι γείτονες για να δούμε πώς θα συμπεριφερθούν τα αυτοκίνητα, γιατί είχαν αρχίσει να μετακινούνται. Απ' ό,τι μας είπε ο γείτονας δίπλα και ο σύζυγός μου την είδε να περνάει. Ανέβηκε πάνω-κάτω το πεζοδρόμιο, δύο φορές. Πέρασε από το σπίτι μας και προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο για να πάει στο δικό της το σπίτι. Γυρνούσε η γυναίκα από τη δουλειά της. Ο γείτονας μας τη ρώτησε αν θέλει βοήθεια και ότι είναι επικίνδυνο να περπατάει εκείνη τη στιγμή σε εκείνο το σημείο, αλλά εκείνη ήταν πανικοβλημένη προφανώς και δε ζήτησε ούτε βοήθεια, ούτε να μπει σε κάποιο σπίτι να προστατευτεί, ούτε του μίλησε. Ήτανε μάλλον σε κατάσταση και εκείνη σοκ», είπε.
En