Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες για τα τελευταία λεπτά της ζωής του 79χρονου άνδρα στη Γλυφάδα, ο οποίος δολοφονήθηκε το πρωί από τον ίδιο του τον γιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος φέρεται να του είχε στήσει καρτέρι στην πυλωτή της πολυκατοικίας, την ώρα που το θύμα κατέβαινε από το διαμέρισμά του για να πάρει το αυτοκίνητό του και να μεταβεί στην εκκλησία, όπως έκανε κάθε Κυριακή.

Διαβάστε: Γλυφάδα: Μια λογομαχία οδήγησε στο φονικό - Ελεύθερος από το 2018 ο πατροκτόνος με τον νόμο Παρασκευόπουλου, είχε παρουσιαστεί στο ΑΤ μόλις 9 μέρες πριν


Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ο γιος του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά και άρχισε να τον μαχαιρώνει, παρά τις εκκλήσεις του ηλικιωμένου να σταματήσει. Τα τραύματα αποδείχθηκαν μοιραία και ο 79χρονος υπέκυψε επί τόπου.


Γλυφάδα: «Άκουσα σπαραγμούς από τον πατέρα»

Ο άνδρας που ειδοποίησε τις Αρχές μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, περιγράφοντας καρέ-καρέ όσα άκουσε: «Δεν είδα, άκουσα σπαραγμούς από τον πατέρα να φωνάζει: Βοήθεια Παναγία μου, σώσε με. Ετοιμαζόταν ο άνθρωπος να πάει στην εκκλησία, όπως κάνει κάθε Κυριακή. Ο γιος του είχε στήσει καρτέρι και τον αποτελείωσε. Περίμενε μέσα στην πυλωτή, εκεί δίπλα που παίρνει το αυτοκίνητο ο πατέρας για να φύγει και του την έστησε. Πριν τον αποτελειώσει είπε ''παιδί μου τώρα πέθανα, μην με σκοτώνεις άλλο'' και μετά σιωπή. Ο δράστης δεν μίλησε καθόλου. Κάποια στιγμή έβαλε και εκκλησιαστική μουσική για να μην ακουστεί ο πατέρας του».


Πώς αποκαλύφθηκε το έγκλημα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λίγο μετά τις 8 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν σε τριώροφη πολυκατοικία στην οδό Γυθείου, έπειτα από κλήση στο Κέντρο Άμεσης Δράσης για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Στο σημείο εντόπισαν τον 79χρονο θανάσιμα τραυματισμένο μέσα στον χώρο αποσκευών αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο έξω από την κατοικία, ενώ δίπλα στο όχημα βρέθηκε και το μαχαίρι.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 46χρονος γιος του θύματος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά ζητήματα, ενώ στο παρελθόν —και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου 2014— είχε αφαιρέσει τη ζωή της μητέρας του.


«Τηρούσε τους περιοριστικούς όρους», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι ο 46χρονος, μετά τη δολοφονία της μητέρας του το 2014, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και αποφυλακίστηκε το 2018 με περιοριστικούς όρους. Όπως σημειώνεται, «τηρούσε κανονικά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί», ενώ έκτοτε δεν είχε απασχολήσει εκ νέου τις Αρχές για οποιοδήποτε αδίκημα.


«Θα σκοτώσω και τα αδέλφια του αν με αφήσετε και πάλι ελεύθερο»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν και όσα φέρεται να είπε ο 46χρονος στους αστυνομικούς τη στιγμή της σύλληψής του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δήλωσε: «Έχω δύο αδέρφια. Θα σκοτώσω και τα αδέλφια του αν με αφήσετε και πάλι ελεύθερο».

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν περίοικοι κάλεσαν την Άμεση Δράση, αναφέροντας ότι έβλεπαν τον 46χρονο να επιτίθεται με μαχαίρι στον πατέρα του.


«Ήταν αυτό που περιμέναμε»

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Όλους τους ξέραμε. Το 2014 νομίζω ήταν που έσφαξε τη μητέρα του. Μετά μπήκε μέσα. Του βρήκαν ότι δεν ήταν καλά ψυχολογικά και κάποια στιγμή βγήκε. Εμείς τον βλέπαμε στη γειτονιά, του λέγαμε καλημέρα, μας έλεγε και εκείνος, αλλά πάντα είχαμε μια σκέψη σχετικά με αυτό. Τώρα μαθαίνουμε ότι σκότωσε τον μπαμπά του [...]. Ήταν αυτό που περιμέναμε γιατί είχε πολλά ψυχολογικά προβλήματα».