Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Γαύδου - Σημαντικά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία
Η ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο Δήμος Γαύδου, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε πολλές περιοχές της Κρήτης τις προηγούμενες ημέρες
«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γαύδου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι), τα οποία εκδηλώθηκαν στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2026 στην ανωτέρω περιοχή, σύμφωνα με το ανωτέρω 10 σχετικό.
Διαβάστε: Σάρωσε τη Γαύδο η κακοκαιρία: Κύματα σήκωσαν ιστιοπλοϊκό, βυθίστηκαν βάρκες και ΙΧ κατέληξε στη θάλασσα (Βίντεο)
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου και για τρείς (3) μήνες, ήτοι έως και 21 Απριλίου 2026. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».
Υπενθυμίζεται ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, το νησί έχει μείνει εδώ και δύο εβδομάδες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη, με συνέπεια να έχουν τελειώσει ότι προμήθειες υπήρχαν.
Διαβάστε στο parakritika.gr
En