Καλλιακμάνης για δολοφονία στη Νέα Πέραμο: Το θύμα γνώριζε τους δράστες - Δεν πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου (Βίντεο)
Πού στρέφονται οι έρευνες
Σε προσωπικές και πιθανότατα οικονομικές διαφορές παραπέμπει η δολοφονία του 27χρονου στη Νέα Πέραμο, σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο αστυνομικών υπαλλήλων, Γιώργο Καλλιακμάνη
Η δολοφονίατου 27χρονου στη Νέα Πέραμο δεν παραπέμπει σε συμβόλαιο θανάτου, αλλά σε προσωπικές και πιθανότατα οικονομικές διαφορές ανέφερε επί του θέματος ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων.
Καλλιακμάνης για δολοφονία στη Νέα Πέραμο: Το θύμα γνώριζε τους δράστες
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΕΡΤnews εξέφρασε την άποψη ότι «το θύμα γνώριζε τους δράστες και οι δράστες γνώριζαν το θύμα» και αναφορικά με την εκτέλεση του 27χρονου με 10 σφαίρες, είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα -σφαίρα στο κεφάλι και στην πλάτη- έγινε με σκοπό να κρύψουν τα ίχνη τους εκτιμώντας «ότι ήταν γνωστοί». Μάλιστα πρόσθεσε, ότι οι εκτελεστές που τον είχαν απαγάγει «από την αρχή είχαν κανονίσει να τον σκοτώσουν».
"Τον πήγαν εκεί για να τον σκοτώσουν"
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καλλιακμάνης συμπλήρωσε ότι: «Τον κατέβασαν στο σημείο όπου το ρέμα είναι πιο κοντά στον δρόμο, για να μην χάσουν χρόνο και χωρίς να τους δει κανείς. Τον πήγαν εκεί για να τον σκοτώσουν», απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να επρόκειτο για κάτι τυχαίο ή για πυροβολισμό που «ξέφυγε». Ενώ όσον αφορά τα ιατροδικαστικά ευρήματα στο πρόσωπο του θύματος δήλωσε ότι οι απαγωγείς τον πίεζαν για κάτι.
Περιγράφοντας το σημείο στο όρος Κανδήλι της Νέας Περάμου, όπου βρέθηκε νεκρός ο 27χρονος ως μια εντελώς ερημική περιοχή, μακριά από κατοικημένες ζώνες, ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων δήλωσε ότι το πτώμα θα μπορούσε να παραμείνει εκεί για μήνες, αν δεν είχε εντοπιστεί τυχαία από πολίτη που περπατούσε στην περιοχή με τον σκύλο του.
Ήθελαν να κάψουν τη σορό
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες είχαν μαζί τους και εύφλεκτο υλικό για να κάψουν τη σορό, προσθέτοντας ότι το είχαν προσχεδιάσει. Σχετικά με το ποιο ήταν το κτήριο όπου το θύμα τελούσε υπό κράτηση για έξι μέρες προτού δολοφονηθεί, ο Γιώργος Καλλιακμάνης σχολίασε ότι στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρέθηκε η σορός του, υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα κτήρια.
Σημείωσε δε ότι: «Στο σημείο που βρέθηκε δεν πιάνει ούτε κινητό τηλέφωνο. Οι δράστες δεν πήραν τηλέφωνα μαζί τους» εκτιμώντας ότι η δολοφονία έγινε βράδυ προκειμένου να καλυφθούν τα ίχνη τους. «Για 25 λεπτά από την Ελευσίνα μέχρι το σημείο όπου έγινε η δολοφονία δεν υπάρχουν κάμερες. Είναι μέσα στο δάσος», συμπλήρωσε ο κ. Καλλιακμάνης. Σχετικά με τους δύο κάλυκες, που βρέθηκαν εκτίμησε ότι παρασύρθηκαν από τη βροχή και δεν μπόρεσαν να τους περισυνελλέξουν οι δράστες του στυγερού εγκλήματος.
Πού στρέφονται οι έρευνες
Οι έρευνες των αρχών στρέφονται στο επιχειρηματικό περιβάλλον του θύματος με ένα από τα επικρατέστερα σενάρια να είναι ότι κάτι πήγε στραβά σε μια απόπειρα εκφοβισμού. Στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι και οι σχέσεις που διατηρούσε ο 27χρονος με έναν 59χρονο επιχειρηματία που είχε βρεθεί νεκρός, πριν από δύο χρόνια, στη Μάνδρα και οι δράστες είχαν κάψει τότε το αυτοκίνητό του για να σβήσουν τυχόν ίχνη τους.
Τα ευρήματα των ιατροδικαστών
Σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο 27χρονος επιχειρηματίας που δεν είχε απασχολήσει ποτέ για ποινική υπόθεση την αστυνομία. Δέχτηκε συνολικά δέκα πυροβολισμούς από μικρή απόσταση, 1 – 1,5 μέτρο. Το θύμα ήταν γονατισμένο και ο εκτελεστής τον πυροβόλησε πισώπλατα. Μία από τις βολίδες τον βρήκε στο κεφάλι και εννέα στην αριστερή πλευρά της πλάτης, με δύο από τις σφαίρες να έχουν πλήξει την καρδιά του.
Ο θάνατός του προσδιορίζεται χρονικά βραδινές ώρες του Σαββάτου ή ξημερώματα της Κυριακής, όπου και βρέθηκε νεκρός. Στην ιατροδικαστική έκθεση καταγράφονται εκχυμώσεις στα χείλη και στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια, ενώ και μικρή διάσειση στο ίδιο σημείο, ευρήματα που παραπέμπουν σε κακοποίηση του νεαρού επιχειρηματία.