Χίος: Ιατροδικαστές και νεκροτόμοι από Πειραιά και Θεσσαλονίκη σπεύδουν στο νησί - Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες (Εικόνες & Βίντεο)
15 οι νεκροί και 25 οι τραυματίες
Ιατροδικαστές και νεκροτόμοι αναμένονται τις επόμενες ώρες στη Χίο, με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία με τους μετανάστες
Διαβάστε: Τραγωδία στη Χίο: Εικόνες από το λιμάνι λίγα λεπτά μετά το τραγικό συμβάν - Ελικόπτερα και πλωτά μέσα "χτενίζουν" την περιοχή
Χίος: Ιατροδικαστές και νεκροτόμοι σπεύδουν στο νησί, συνεχίζονται οι έρευνες
Το μεσημέρι της Τετάρτης (4/02) ιατροδικαστές και νεκροτόμοι θα φύγουν από Πειραιά και Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Χίο, προκειμένου για να κάνουν νεκροτομές στις σορούς των παράτυπων μεταναστών. Ταυτόχρονα Ελικόπτερα και πλωτά μέσα «χτενίζουν» την περιοχή, τόσο για τυχόν άτομα που αγνοούνται όσο και για αντικείμενα και στοιχεία που θα «φωτίσουν» τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η μοιραία σύγκρουση. Το χρονικό
Υπενθυμίζεται ότι θανατηφόρο περιστατικό καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου, όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες και φέρεται να το χειρίζονταν δουλέμποροι εμβόλισε περιπολικό του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Λιμενικού, που επιβεβαιώθηκαν στο parapolitika.gr, το συμβάν κατέληξε σε σφοδρή σύγκρουση.
Το ύποπτο σκάφος εντοπίστηκε από τις λιμενικές Αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε σήμανση προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος. Ωστόσο, οι επιβαίνοντες δεν συμμορφώθηκαν στις εντολές και επιχείρησαν να διαφύγουν, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το σκάφος πραγματοποίησε επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα να εμβολίσει το περιπολικό του Λιμενικού.
Δείτε εικόνες:
En