Πολυπλόκαμη είναι η υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης Λόρα Λομτέφ από την Πάτρα στις 8 Ιανουαρίου 2026. Η νεαρή έφυγε από την πόλη με ταξίδι και, όπως συνάγεται, το βράδυ της ίδιας ημέρας βρισκόταν στην πατρίδα της, Γερμανία. Οι εξελίξεις, ωστόσο, αναδείχνουν πως οι γερμανικές αρχές έχουν ζητήσει από τις ελληνικές να πάρουν δείγμα από τη μητέρα της νεάνιδας, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν σε ελέγχους. Ο αστυνομικός ρεπόρτερ Βασίλης Λαμπρόπουλος, που ξεκαθάρισε ότι δεν επιβάλλεται στη γυναίκα να το δώσει, αλλά αποτελεί αίτημα, έδωσε μια διάσταση των λόγων που οι Γερμανοί θεωρούν χρήσιμη τη λήψη γονιδίου. Συγκεκριμένα τόνισε ότι ο ετεροθαλής αδελφός της Λόρα αρνήθηκε ότι την έχει δει, ωστόσο οι Αρχές θα μπορούσαν να εξετάσουν αντικείμενα που θα θεωρούσαν ότι είχε χρησιμοποιήσει, προκειμένου να επιβεβαιώσουν των λόγων τα ασφαλή. Επίσης, θα μπορούσαν να εξετάσουν κόριτσι που μοιάζει με τη Λόρα και αρνείται ότι είναι εκείνο. 

Διαβάστε: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη Λόρα: Άγνωστο αν επιβιβάστηκε σε άλλη πτήση μετά τη Φρανκφούρτη - Στη Γερμανία ο πατέρας της

Η Λόρα εξαφανίστηκε: Το ευρωπαϊκό δικαστικό σήμα

Ο πατέρας της Λόρα, η οποία φέρεται να πέταξε προς την πατρίδα της παρέα με 25χρονο, βρίσκεται στη Γερμανία, συγκεκριμένα τη Φρανκφούρτη, και εκεί φέρεται να ψάχνει την κόρη του, ενώ η μάνα του κοριτσιού παραμένει στο σπίτι τους, στο Ρίο. Στο MEGA έκαναν ξανά λόγο για γυναίκα φοβική, που όλες οι μαρτυρίες συντείνουν στο ότι εξαρτούσε τις ίδιες τις κινήσεις της από το σύζυγό της. Πάντως, ό,τι έχει προκύψει ως κίνηση των γερμανικών αρχών φανερώνει την αναβάθμιση που έχουν κάνει σε ό,τι αφορά τη σοβαρότητα της εξαφάνισής της. Η οικειοθελής φυγή, αναφερόταν, δεν μπορεί να δώσει έρεισμα έρευνας, ωστόσο τώρα το ζήτημα της Λόρα έχει ξεπεράσει τα ελληνικά αλλά και τα γερμανικά σύνορα. 

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως έχει ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό δίκτυο δικαστικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η γνωστή Eurojust, όπου έχει δοθεί ευρωπαϊκή εισαγγελική εντολή έρευνας για τον εντοπισμό της Λόρα. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν άρσεις απορρήτου, εξετάσεις δειγμάτων DNA, κατ’ οίκον έρευνα και θα εξεταστούν οι συσκευές, το mail που χρησιμοποιούσε, προκειμένου να εντοπιστεί η 16χρονη.



"Ο άνθρωπος θεωρεί ότι το κράτος πρέπει να κάνει τη δουλειά του"

Για διαφορετική φιλοσοφία του πατέρα της 16χρονης Λόρα έκανε λόγο άνθρωπος που μίλησε στο «Live News» και φέρεται εγγύς στους γονείς της εξαφανισμένης: «Στη Γερμανία πήγε. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο από εκεί. Και γενικά προσπαθεί να μην λέει πολλά γιατί υπάρχουν κουτσομπολιά και προσπαθεί να τα αποφύγει. Το θέμα είναι να είναι καλά, αυτό είναι το θέμα. Ένα μήνα να μην έχει δώσει σημεία ζωής, ανησυχώ πάρα πολύ». Επιπλέον τόνισε: «Πήγατε εσείς (Γερμανία) και θεωρείτε ότι θα έπρεπε να πάει κι αυτός και να ψάχνει ολόκληρη Γερμανία που μιλάμε για 80 εκατομμύρια κατοίκους. Και μπορεί να μην είναι καν η Λόρα στην Γερμανία, να είναι Χονολουλού ας πούμε. Θεωρείτε ότι ο άνθρωπος πρέπει να αφήσει το σπίτι του να πάει σε κανένα ξενοδοχείο και να ψάχνει από εδώ κι από εκεί. O πατέρας θεωρεί ότι και το κράτος πρέπει να κάνει τη δουλειά του».

Γειτόνισσα, από τη μεριά της, τόνισε ότι η στενοχώρια και η λύπη του ζευγαριού είναι κραυγαλέα: «Είναι τρεις μέρες που λείπει το αμάξι τους. Ο πατέρας έφυγε για την Γερμανία, η σύζυγος έμεινε πίσω. Δεν μιλιούνται. Όλες αυτές τι μέρες βγαίνουν ελάχιστα από το σπίτι. Δεν λένε ούτε το καλημέρα που έλεγαν. Φαίνεται πόσο λυπημένοι και αγχωμένοι είναι», είπε γειτόνισσα. Άλλη ισχυρίστηκε: «Δεν βγαίνει από το σπίτι. Το μόνο που κάνει είναι να βγαίνει στην αυλή να ταΐσει το σκυλάκι τους. Φαίνεται πάρα πολύ στεναχωρημένη». Πάντως, στη Γερμανία το θέμα φέρεται να έχει πάρει προεκτάσεις. ΜΜΕ του βεληνεκούς της «Bild» ασχολούνται σχεδόν καθημερινά με την εξαφάνιση της ανήλικης. Παράλληλα, αμέτρητες είναι οι αναρτήσεις στα social media από απλό κόσμο στην Γερμανία που εθελοντικά ψαχνει για εκείνη.