Οι 38 συλληφθέντες από την επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (17/02) σε χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και πέριξ αυτής, παραπέμφθηκαν σήμερα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστούν. Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους, ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας σε χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από κοινού και για απείθεια, κατά περίπτωση, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Σημειώνεται πως, δεκάδες άτομα παραμένουν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες.

Διαβάστε: ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα οι 38 συλληφθέντες της Πολυτεχνικής Σχολής - Η ανακοίνωση της αστυνομίας μετά τη συντονισμένη επιχείρηση (Βίντεο)

ΑΠΘ: Η ανακοίνωση της αστυνομίας μετά τη συντονισμένη επιχείρηση

Υπενθυμίζεται ότι, χθες αργά το βράδυ στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και πέριξ αυτής, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, καθώς στον χώρο του πανεπιστημίου παρέμεναν άτομα παρά την απαγόρευση των πρυτανικών αρχών για εκδηλώσεις μετά τις 22:00, που δεν έχουν ακαδημαϊκό και ερευνητικό χαρακτήρα. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 38 άτομα που διατάρασσαν τη λειτουργία Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «βραδινές ώρες χθες (17-02-2026) ομάδα ατόμων αφίχθηκε σε χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για εκδήλωση – προβολή ταινίας, όπου παρά την ενημέρωσή τους σχετικά με την υποχρέωση αποχώρησής τους μετά από συγκεκριμένη ώρα, αρνήθηκαν να φύγουν».

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρυτανικές αρχές έχει ληφθεί η απόφαση να κλείνουν τα κτήρια στις 22:00. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «κατόπιν αιτήματος συνδρομής προκειμένου να εφαρμοσθεί η κείμενη νομοθεσία, αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο κατάλληλου σχεδιασμού, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν 38 άτομα, εκ των οποίων τα 36 πλησίον του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου και 2 σε χώρο του ΑΠΘ, ενώ προσήχθησαν 10 ακόμη άτομα, για τα οποία δεν προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση και αποχώρησαν».