Για τον σεισμό 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο τους Γαργαλιάνους που αναστάτωσε Μεσσηνία και Αρκαδία το πρωί της Πέμπτης μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σχολιάζοντας ότι «Δεν ανησυχούμε, αλλά θέλει μια παρακολούθηση η περιοχή». 

Διαβάστε: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Μεσσηνία

Λέκκας για σεισμό στη Μεσσηνία: Tα σενάρια είναι δύο

Όπως είπε, πρόκειται για μια περιοχή κοντά στο ελληνικό τόξο, με τη δυτική Πελοπόννησο πάντα να παρουσιάζει υψηλή σεισμικότητα, συνεπώς χρειάζεται προσοχή για να φανεί πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο και αν θα υπάρξει κανονική ακολουθία ή κάτι διαφορετικό. «Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, είναι σαφές αυτό. Από πλευράς μας, πρέπει να ανησυχούμε από την άποψη ότι δεν μας αφήνει αδιάφορους μια τέτοια σεισμική δραστηριότητα», υπογράμμισε ο κ. Λέκκας.

Ερωτηθείς αν οι σεισμολόγοι έχουν καταλήξει για το αν αυτός ήταν ο κεντρικός σεισμός, απάντησε πως ακόμα είναι πολύ νωρίς, με τα σενάρια να είναι 2: είτε μιλάμε για μεμονωνένη σεισμική δόνηση με πολύ μικρούς μετασεισμούς, είτε θα έχουμε παρατεταμένη ακολουθία με τέτοιου μεγέθους γεγονότα, τα οποία δεν θα δημιουργήσουν ανησυχία.

Σεισμός στη Μεσσηνία

Υπενθυμίζεται ότι σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (19/2) στη Μεσσηνία, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα δυτικά των Γαργαλιάνων, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 11 χιλιόμετρα, γεγονός που κατατάσσει τη δόνηση στις σχετικά επιφανειακές.

seismos-44-rihter-sti-messinia