Βάρη: Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου που πέθανε από ηλεκτροπληξία - "Το παιδί μου είχε όνειρα" (Βίντεο)
Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό
Όπως εξήγησε, ο γιος του βρισκόταν μαζί με το αφεντικό του στο έργο στη Βάρη και "μόλις ο γερανός ακούμπησε στα καλώδια, τα παιδιά πιάσανε το καλάθι και σωριάστηκαν"
Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Βάρη χθες, Τετάρτη (18/02), καθώς δύο εργάτες, ηλικίας 39 και 21 ετών, έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία, την ώρα που εκτελούσαν εργασίες ανακαίνισης σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου. Οι δύο εργαζόμενοι, που ασχολούνταν με εργασίες στον κλάδο των αλουμινοκατασκευών, προσπαθούσαν να ανεβάσουν με γερανό μεγάλα τζάμια στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας, όταν το καλάθι του γερανού φέρεται να ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ.
Διαβάστε: Βάρη: Χωρίς σφυγμό και πνοή έφτασαν στο Ασκληπιείο οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους - Για "τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών" κάνει λόγο ο Μιχάλης Γιαννάκος
Συγκλονισμένος, ο πατέρας του 21χρονου μίλησε στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την απώλεια του γιου του. «Μου τηλεφώνησαν από το νοσοκομείο. Το παιδί μου δούλευε περίπου έναν χρόνο, είχε όνειρα, ήθελε να προχωρήσει στη δουλειά με τα αλουμίνια», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή. Όπως εξήγησε, ο γιος του βρισκόταν μαζί με το αφεντικό του στο έργο και «μόλις ο γερανός ακούμπησε στα καλώδια, τα παιδιά πιάσανε το καλάθι και σωριάστηκαν».
Αν και οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες επί περίπου μία ώρα για να τον επαναφέρουν, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. «Ήταν 21 χρονών, ένα παιδί γεμάτο ζωή. Έφυγαν και οι δύο μαζί», είπε ο πατέρας, μιλώντας για το παιδί του με τα πιο συγκινητικά λόγια.
Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό στη Βάρη
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, επικράτησαν σκηνές πανικού. «Ακούσαμε φωνές. Κάποιος φώναζε “κρατήσου, αγόρι μου” και είδαμε να κάνουν ΚΑΡΠΑ από το μπαλκόνι», περιέγραψε. Αρχικά οι γείτονες πίστεψαν πως κάποιος είχε τραυματιστεί από σπασμένο τζάμι. Ωστόσο, λίγο αργότερα πληροφορήθηκαν ότι ο γερανός είχε έρθει σε επαφή με ηλεκτροφόρα σύρματα, με αποτέλεσμα το ρεύμα να διαπεράσει το μεταλλικό πλαίσιο του διπλού υαλοπίνακα και να πλήξει τους δύο άνδρες τη στιγμή που άγγιξαν το καλάθι.
Το πρώτο ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε δέκα λεπτά και παρέλαβε τον 21χρονο, ενώ το δεύτερο καθυστέρησε περίπου 45 λεπτά. Ο 39χρονος εργοδότης φέρεται να έχασε τη ζωή του επιτόπου. Για τον νεαρό εργαζόμενο ακολούθησε μάχη στο νοσοκομείο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
En