Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Ορχομενού Αρκαδίας
Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που έφτασαν και περπάτησαν στα μονοπάτια του
'Άνοιξε και είναι επισκέψιμος για το κοινό, ο αρχαιολογικός χώρος του Αρκαδικού Ορχομενού, που βρίσκεται λίγο έξω από το Λεβίδι Αρκαδίας, με μια πολιτιστική περιήγηση, που πραγματοποιήθηκε στα μονοπάτια του αρχαίου Ορχομενού, την οποία οργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, σε συνεργασία, με τον Δήμο Τρίπολης, το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, το Σύλλογο Εκδρομέων Τρίπολης και το Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης.
Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που έφτασαν και περπάτησαν στα μονοπάτια του Αρκαδικού Ορχομενού, κατά την πρώτη αυτή οργανωμένη περιήγηση και ξεναγήθηκαν στο χώρο, από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων 'Αννα Καραπαναγιώτου και τον αρχαιολόγο Σταμάτη Φριτζίλα.
Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι, μετά το ιερό της Αλέας Αθηνάς και την επανέκθεση του αρχαιολογικού μουσείου της Τεγέας, που είναι το πλέον σύγχρονο και διαδραστικό μουσείο της χώρας, ο αρχαιολογικός χώρος του Αρκαδικού Ορχομενού, είναι ο πρώτος οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος της Αρκαδίας, που υποδέχεται επισκέπτες.
Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ
Με δύο τρόπους μπορεί να φτάσει κάποιος στον αρχαιολογικό χώρο Ορχομενού, που βρίσκεται είκοσι λεπτά της ώρα από την Τρίπολη.
Η πρώτη από Τρίπολη, Αρχαία Μαντινεία, Αρτεμίσιο, Παλαιόπυργος και η δεύτερη από Τρίπολη, Λεβίδι μέσω της οδού προς Κανδύλα φτάνει στον Ορχομενό. Η απόσταση και από τις δύο διαδρομές είναι σχεδόν ίδια.
Ο επισκέπτης αφού φτάσει στις υπώρειες του λόφου παρκάρει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ακολουθεί με τα πόδια μια μικρής κλήσης ανηφορική διαδρομή περί τα πεντακόσια μέτρα ως το κτήριο υποδοχής του αρχαιολογικού χώρου.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Αρκαδικού Ορχομενού είναι ανοικτός κι επισκέψιμος καθημερινά ως τις 3.00 μμ.