Καρναβάλι Πάτρας: Αντίστροφη μέτρηση για τη "γιορτή της χαράς και της δημιουργίας, 50.000 οι συμμετέχοντες" - Τι είπε ο Παύλος Σκούρας στα Παραπολιτικά 90,1
Σχεδόν γεμάτα τα ξενοδοχεία
Όπως ανέφερε ο Παύλος Σκούρας, "η Πάτρα βρίσκεται σε καρναβαλικούς ρυθμούς ήδη από τις 17 Ιανουαρίου", αλλά "τώρα περνάμε στην κορύφωση"
Διαβάστε: Στους ρυθμούς του καρναβαλιού η Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου (Εικόνες & Βίντεο)
Καρναβάλι Πάτρας: "Σήμερα, αύριο και μεθαύριο η πόλη γιορτάζει"
«Τώρα περνάμε στην κορύφωση. Σήμερα, αύριο και μεθαύριο η πόλη γιορτάζει. Είναι η γιορτή της χαράς, της δημιουργίας και του γέλιου», τόνισε. Μάλιστα, ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, καθώς θα λάβουν μέρος περίπου 50.000 καρναβαλιστές. Ο κ. Σκούρας επισήμανε ότι η προετοιμασία διαρκεί πολλούς μήνες, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημαντική οικονομική διάσταση της διοργάνωσης για την πόλη. «Το Καρναβάλι δίνει δουλειά σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Είναι μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από τον πολιτισμό και τον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχεδόν γεμάτα τα ξενοδοχεία
Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα και στον τομέα της επισκεψιμότητας. Όπως είπε ο κ. Σκούρας, οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι σχεδόν πλήρεις, με ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις για το τριήμερο. Παράλληλα, αυξημένη είναι η κίνηση και στις μετακινήσεις, με τα δρομολόγια από την Αθήνα προς την Πάτρα να είναι συνεχόμενα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, περισσότερα από 50 λεωφορεία αναχωρούν μόνο σήμερα από την Αθήνα, ενώ τα δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά πέντε λεπτά.
Ο καιρός και η παρουσίαση των αρμάτων
Αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Σκούρας σημείωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν λίγες βροχές το πρωί, ωστόσο από το απόγευμα ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί, με καθαρό ουρανό και καλύτερες συνθήκες για τις εκδηλώσεις του τριημέρου. Μάλιστα, από σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται η παρουσίαση των αρμάτων του δήμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη της τελικής ευθείας για τη μεγάλη παρέλαση.
Σάτιρα και επικαιρότητα στα άρματα
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη Βασίλισσα του Καρναβαλιού, η οποία, όπως είπε, «με το χαμόγελό της εκφράζει τη διάθεση των Πατρινών να φιλοξενήσουν όλον τον κόσμο».
Τέλος, σε ερώτηση αν θα υπάρχουν σατιρικές αναφορές στην πολιτική επικαιρότητα, ο κ. Σκούρας απάντησε: «Το Καρναβάλι ήταν πάντα πειραχτήρι. Πέρα από το καλλιτεχνικό και οργανωτικό κομμάτι, υπάρχει πάντα η πινελιά της σάτιρας της επικαιρότητας. Άλλωστε, αυτός είναι και ένας από τους βασικούς ρόλους του Καρναβαλιού».
En