Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΠΝΟ: ''Κανένα πλοίο δεν θα φύγει από Ελλάδα για Μέση Ανατολή''
Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Η ΠΝΟ απεργεί και ζητά τον άμεσο απεγκλωβισμό ναυτικών από την εμπόλεμη περιοχή στη Μέση Ανατολή
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2026, από 00:01 έως 24:00, αποφάσισε ομόφωνα, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα, Τρίτη (03/03).
Διαβάστε: Συγκλονιστικό βίντεο: Πύραυλοι και drones πέφτουν δίπλα σε ελληνικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο - ''Σκοτώθηκε κόσμος, κοιτάξτε τι τραβάμε''
Ειδικότερα, η διοίκηση της ΠΝΟ κρίνει ιδιαιτέρως σοβαρή και επικίνδυνη την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή για τους εκατοντάδες ναυτικούς Έλληνες και αλλοδαπούς που παραμένουν εκεί εγκλωβισμένοι.
Παράλληλα, θεωρεί προκλητική την ενέργεια την οποία ήδη κατήγγειλε και με επιστολή της, ότι «εταιρεία σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, όπως μας αποκάλυψε ο εκπρόσωπός της, ετοίμαζε την αποστολή πλοίου στην περιοχή που μαίνεται ο πόλεμος».Απεργία ΠΝΟ για Μέση Ανατολή: Οι ναυτεργάτες ζητούν τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ναυτικών που βρίσκονται στην ευρύτερη εμπόλεμη περιοχή
Οι ναυτεργάτες ζητούν τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ναυτικών που βρίσκονται στην ευρύτερη εμπόλεμη περιοχή. Ακόμη, ζητούν να κηρυχθεί απαγορευμένη περιοχή να προσεγγίζουν πλοία και να ληφθεί μέριμνα από το ΥΝΑΝΠ για τους σπουδαστές που είναι στα εν λόγω πλοία και δεν μπορούν να επιστρέψουν να συνεχίσουν τη σχολή τους.
«Όπως ξεκαθαρίστηκε και στον εκπρόσωπο της επίμαχης εταιρείας που επισκέφθηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, κανένα πλοίο δεν θα φύγει από την Ελλάδα για την περιοχή της Μέσης Ανατολής», ξεκαθαρίζει η ΠΝΟ.
En