Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Ν.Παππά την ΕΡΤ για να συμμετάσχει όπως είπε στη σημερινή γιορτή της δημοκρατίας.

Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση. Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα μετά από δύο χρόνια ακριβώς αγώνων που δικαιώθηκαν διότι οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Σήμερα ανοίγει ξανά η ΕΡΤ και καλύπτεται μια ανάγκη του ελληνικού λαού στην έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα να δείξουμε ότι μπορεί ένας οργανισμός να είναι δημόσιος, έξω από τη λογική του κρατισμού, έξω από τη λογική που μέχρι σήμερα έζησε η ΕΡΤ της επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, είναι ταυτόσημη με την ιστορία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Είμαι όλοι πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι σήμερα», υπογράμμισε .

Απαντώντας στην ερώτηση ποιά είναι η εικόνα από την διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός ανέφερε πως: Την εικόνα την δίνουμε μέρα με την ημέρα ανοιχτά, δεν κρύβουμε τα χαρτιά μας. Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης αυτή θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια συμφωνία η οποία δεν θα είναι απλά συμφωνία αλλά μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή , θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δώσει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.