Θεσσαλονίκη: Η καθηγήτρια που πέθανε και φέρεται να αντιμετώπιζε bullying είχε καταγγείλει εκφοβισμό στο υπουργείο - Ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση (Βίντεο)
Στο πένθος έχει βυθιστεί η εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης
Όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες για την αντιμετώπιση που είχε στο σχολείο η καθηγήτρια στη Θεσσαλονίκη
Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο σύντροφος της καθηγήτριας που πέθανε - "Υπεύθυνοι οι συνάδελφοί της" - "Της έκαναν φρικτό bullying", λέει φίλος της
Τι αποκάλυψε ο θείος της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
Μάλιστα, ο θείος της άτυχης καθηγήτριας, πρώην εφέτης και Σύμβουλος Επικρατείας, Δημήτρης Κωστόπουλος αποκάλυψε ότι πριν την παραπομπή της σε επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής, η ίδια είχε στείλει υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας, αναφέροντας ότι είχε πέσει θύμα εκφοβισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Κωστόπουλος, «με αφορμή την ανακοίνωση γονέων σχετικά με το θανατηφόρο εγκεφαλικό επεισόδιο της Καθηγήτριας Δρ. Σοφίας Χρηστίδου, στην οποία γίνεται λόγος για "διασπορά ψευδών, ατεκμηρίωτων και συκοφαντικών ισχυρισμών", γνωστοποιείται πως όσα ανακοινώθηκαν για τις συνθήκες υπό τις οποίες παραπέμφθηκε η Δρ. Σοφία Χρηστίδου στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, προκειμένου ν' απολυθεί λόγω πνευματικής ανικανότητας για την άσκηση των εκπαιδευτικών της καθηκόντων και οποιωνδήποτε άλλων καθηκόντων, έχουν ως βάση το γραπτό ενυπόγραφο υπόμνημα που η ίδια υπέβαλε προς στο Υπουργείο Παιδείας (αριθ. πρωτ. 14993 - 09/02/2026), προς εφαρμογή των διατάξεων του ν. 5029/2023: «Ζούμε Αρμονικά Μαζί - Σπάμε τη Σιωπή»: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, και προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (αριθ. πρωτ. 462 – 09/02/2026), με το οποίο διέψευσε τους εναντίον της ισχυρισμούς που καταχωρήθηκαν σε αναφορές συμβάντων της Διευθύντριας του ΓΕΛ. Η αλήθεια για τις συνθήκες παραπομπής της Δρ. Σοφίας Χρηστίδου στην Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή θα κριθεί από το αρμόδιο Δικαστήριο και όχι με ανακοινώσεις των εμπλεκομένων μερών. Για το λόγο αυτό οποιαδήποτε ανακοίνωση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως απειλή ούτε ν' αγγίζει τα όρια της προσβολής της μνήμης νεκρού».
Ερώτηση στη Βουλή για τον θάνατο της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
Η υπόθεση της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη έφτασε στη Βουλή. Ο βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Γεώργιος Μανούσος, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς το υπουργείο Παιδείας για την υπόθεση της εκπαιδευτικού στο 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Με την ερώτηση ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για το αν έχει διαταχθεί διοικητική ή πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες εργασίας της εκπαιδευτικού, πόσα περιστατικά βίας και εκφοβισμού κατά εκπαιδευτικών έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ποιοι λόγοι οδήγησαν στην παραπομπή της σε υγειονομική επιτροπή και αν υπήρξαν αναφορές ή καταγγελίες προς τη διεύθυνση του σχολείου για περιστατικά εκφοβισμού.
Ταυτόχρονα, ζητά ενημέρωση για το ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει το υπουργείο, προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικά οι εκπαιδευτικοί από περιστατικά βίας και εξευτελισμού μέσα στις σχολικές αίθουσες.
H ανακοίνωση των γονέων των μαθητών του σχολείου στη Θεσσαλονίκη
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας ότι τα παιδιά ασκούσαν bullying στην καθηγήτρια και σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά όσων διαδίδουν τέτοιες πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι προσβάλλουν τους μαθητές.
«Οι γονείς των μαθητών, σεβόμενοι πλήρως τις δύσκολες αυτές ώρες, έχουν μέχρι σήμερα επιδείξει αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα στο δημόσιο λόγο. Ωστόσο, σε περίπτωση που συνεχιστεί η διασπορά ψευδών, ανυπόστατων και συκοφαντικών ισχυρισμών που πλήττουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των μαθητών και των οικογενειών τους, δηλώνεται ότι επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους ενώπιον των αρμόδιων αρχών. Η αποκατάσταση της αλήθειας και η απόδοση ευθυνών μπορεί να γίνει μόνο μέσω των αρμόδιων θεσμικών διαδικασιών και όχι μέσω δημόσιων και ψευδών κατηγοριών. Οι γονείς και τα μέλη της σχολικής κοινότητας επιφυλάσσονται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός τους για την προστασία των μαθητών, των καθηγητών και των οικογενειών αυτών από ψευδείς, συκοφαντικές και προσβλητικές αναφορές», αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
En