Για 13η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και των περιορισμών στον εναέριο χώρο χωρών της περιοχής. Συνολικά σήμερα έχουν ακυρωθεί 35 πτήσεις στο αεροδρόμιο της Αθήνας, εκ των οποίων 17 αφίξεις και 18 αναχωρήσεις.

Διαβάστε: Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος": Συγκινητική επανένωση οικογένειας μετά την περιπέτεια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - "Κουραστήκαμε να ελπίζουμε" (Βίντεο)

Ειδικές πτήσεις από τη Μέση Ανατολή στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται καθημερινά ειδικές πτήσεις που μεταφέρουν επιβάτες προς τον τόπο διαμονής τους. Πρόκειται για πτήσεις που δεν αφορούν αποκλειστικά Έλληνες πολίτες, αλλά επιβάτες διαφορετικών εθνικοτήτων που μετακινούνται από και προς την περιοχή.

Για σήμερα, Πέμπτη (12/3) αναμένεται επίσης ειδική πτήση από τη Βηρυτό, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 10:45 το πρωί.

akyrwseis-ptisewn2
akyrwseis-ptisewn
akyrwseis-ptisewn1

Πτήσεις επαναπατρισμού 

Διαφορετική είναι η διαδικασία των πτήσεων επαναπατρισμού, οι οποίες οργανώνονται ειδικά για την επιστροφή Ελλήνων πολιτών στη χώρα. Χθες, Τετάρτη (11/3), πραγματοποιήθηκαν δύο τέτοιες πτήσεις από το Ντουμπάι και τη Ντόχα, με σχεδόν 800 Έλληνες να επιστρέφουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι περίπου 2.000 Έλληνες πολίτες έχουν επιστρέψει στη χώρα από την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ποιες πτήσεις επηρεάζονται

Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα, ενώ επηρεάζονται και πτήσεις προς προορισμούς της Μέσης Ανατολής όπως η Ντόχα, το Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι, η Βαγδάτη, το Ερμπίλ, η Βηρυτός, το Μπαχρέιν, το Ριάντ και η Τζέντα.