Σε θρίλερ εξελίσσεται η δολοφονία του 20χρονου, ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στην Καλαμαριά και κατέληξε το βράδυ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς νέα στοιχεία φαίνεται να προκύπτουν, αφού παρά το γεγονός ότι οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πιθανό οπαδικό επεισόδιο, νεότερα στοιχεία από την αστυνομική έρευνα δεν επιβεβαιώνουν αυτό το σενάριο, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Κανένα στοιχείο δεν τη συνδέει με οπαδικά κίνητρα 

Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται προς άλλες κατευθύνσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της αιματηρής επίθεσης και μεταξύ αυτών εξετάζονται προσωπικά κίνητρα. Ταυτόχρονα, συλλέγονται μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής και εξετάζεται υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και να εντοπιστούν οι δράστες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, άγνωστοι, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, έστησαν ενέδρα στον 20χρονο και τον τραυμάτισαν θανάσιμα με μαχαίρι στην πλάτη. Το νεαρό θύμα εντοπίστηκε μετά τις 10 το βράδυ αιμόφυρτο στο οδόστρωμα επί της οδού Αργοναυτών. Διασώστες του ΕΚΑΒ επιχείρησαν επί τόπου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τελικά γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε ότι ο νεαρός κατέληξε.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 20χρονος υπήρξε μεν οργανωμένος οπαδός ποδοσφαιρικού συλλόγου, αλλά δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για οπαδικά επεισόδια. Ο 20χρονος φαίνεται να ανήκε σε ομάδα 10 νεαρών που, προφασιζόμενοι ότι είναι ανήλικες κοπέλες, έκλειναν ραντεβού στο άλσος Μετεώρων στη Θεσσαλονίκη σε ενήλικες παιδόφιλους. Εκεί τους χτυπούσαν και τους λήστευαν, με το Τ.Δ.Ε.Ε. Παύλου Μελά να έχει σχηματίσει σχετική δικογραφία και τον 20χρονο να εξετάζεται για συμμετοχή σε 10 τέτοιες επιθέσεις μέσα στον Νοέμβριο του 2025.

kalamaria-thanasimos-travmatismos-20xronou__4_
kalamaria-thanasimos-travmatismos-20xronou__3_
kalamaria-thanasimos-travmatismos-20xronou__1_
kalamaria-thanasimos-travmatismos-20xronou__2_

Πιθανώς πρόκειται για υπόθεση προσωπικής διαφοράς

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου: «Δεν υπάρχει ακόμη κάποια πληροφορία που να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κάποιο περιστατικό που σχετίζεται με οπαδικά κίνητρα και το ξεκαθαρίζω αυτό επειδή ακριβώς ο συγκεκριμένος νεαρός δεν έχει απασχολήσει ποτέ για τέτοιου είδους αδικήματα».

Μιλώντας στο μιλώντας στο ΕΡΤnews συμπλήρωσε ότι: «Πριν τις 11 το βράδυ, ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία για ένα νεαρό άτομο, περίπου 25 ετών, αυτή ήταν η πληροφορία που μας δόθηκε, ο οποίος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στον δρόμο. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Λίγο μετά τις 12 το βράδυ, ενημερωθήκαμε ότι ο νεαρός κατέληξε. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, επειδή ακριβώς εκ του αποτελέσματος μιλάμε για μια ανθρωποκτονία. Είναι κάτι το οποίο βέβαια θα διερευνηθεί, γιατί καταλαβαίνετε ότι σε κάθε τέτοια περίπτωση διερευνάται και το οπαδικό κίνητρο. Όμως, δεν υπάρχει, ξεκαθαρίζω, μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να συνδέει αυτό το περιστατικό με οπαδικά κίνητρα». 

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να ήταν υπόθεση προσωπικής διαφοράς, είπε ότι «εξετάζεται και αυτό, θα το δούμε, νομίζω ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, τουλάχιστον προς τα πού θα κινηθούν οι έρευνες».


Βίντεο ντοκουμέντο με τον 20χρονο μαχαιρωμένο

Σε βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται ο νεαρός, αφού έχει δεχτεί θανάσιμη μαχαιριά στον πνεύμονα, να κάνει κάποια βήματα και στη συνέχεια να σωριάζεται στο έδαφος δίπλα στον κάδο.

Πρόκειται για στιγμές ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το μαχαίρωμα. Δύο φίλοι του νεαρού τρέχουν για να φύγουν από το σημείο και ακολουθεί τελευταίος ο 20χρονος, ο οποίος παραπατάει από τη συμπλοκή και το μαχαίρωμα. Στο βίντεο φαίνεται να πέφτει δίπλα στον κάδο λιπόθυμος.