Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (12/6), στο ξενοδοχείο Creta Maris, στην περιοχή της Χερσονήσου.

Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο χώρο του ξενοδοχείου, με προφανή στόχο τη ληστεία και συγκεκριμένα στο κοσμηματοπωλείο που λειτουργεί εντός της ξενοδοχειακής μονάδας.

Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών ήταν πρωτοφανές, όπως άνευ προηγουμένου ήταν και η άμεση μετάβαση των περιπολικών με πάνοπλους αστυνομικούς στο σημείο!

Λίγο μετά τη ληστεία οι δράστες συνελήφθησαν, αφού προηγήθηκε καταδίωξη με πυροβολισμούς. Οι τρεις ληστές είναι «γνώριμοι» των διωκτικών Αρχών με την εμπλοκή τους σε σοβαρές υποθέσεις. Οι δύο είναι κρητικοί με καταγωγή από τον Μυλοπόταμο, ο τρίτος από Αρμενία.

Τη νύχτα υποβλήθηκαν σε επέμβαση οι δύο κρητικοί καθώς ο ένας (με καταγωγή από Ζωνιανά) έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και ο άλλος στον μηρό. Η κατάσταση του πρώτου χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Ο τρίτος τραυματίστηκε στο χέρι.  Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων διακομίστηκαν στο ΠΑΓΝΗ γύρω στις 11.30 χθες τη νύχτα. Εκεί κατέφθασαν και συγγενείς.

Να σημειωθεί ότι την ώρα του περιστατικού, βρισκόταν σε εξέλιξη παιδική  εκδήλωση στο χώρο του μπαρ και, όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε πανικός! Ευτυχώς όλοι , ενοικοι κι επισκέπτες είναι όλοι καλά.

Το χρονικό

Οι τρεις ένοπλοι είχαν εισβάλει στο ξενοδοχείο λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό και όρμησαν στο κοσμηματοπωλείο «παγώνοντας» υπαλλήλους, τουρίστες και πολλά ανήλικα παιδιά. 

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο πολύ γρήγορα και άρχισε η ανταλλαγή πυρών έξω από τον χώρο.

Από τους πυροβολισμούς, ένα άτομο - μεταξύ των δραστών- τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και διεκομίσθη στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ με τραύματα στο κεφάλι.

Από τους άλλους δύο, που είναι τραυματισμένοι στα πόδια και τα χέρια, ο ένας έχει υποστεί κάταγμα στο μηρό κι έχει χάσει πολύ αίμα ενώ οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή. Από το χώρο του ξενοδοχείου έφυγαν τρια ασθενοφόρα συνοδεία περιπολικών.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

"Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ενόπλων σημειώθηκε περίπου στις 21:45 την Παρασκευή στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών δραστών. Οι ένοπλοι λίγο πριν είχαν διαπράξει ληστεία σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ληστών που προσπάθησαν να διαφύγουν και των αστυνομικών. Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο καλάσνικοφ των δραστών, τα κλοπιμαία, καθώς και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία. Δεν σημειώθηκε τραυματισμός αστυνομικού από την ανταλλαγή πυρών, ενώ δύο από τους δράστες είναι ελληνικής καταγωγής, με τον τρίτο να είναι υπήκοος Αλβανίας".

Πηγή: Cretalive