Βύθιση σκάφους της Frontex στο Καστελόριζο: Η κατάσταση της υγείας των 5 τραυματιών - Τι λέει η νεότερη ιατρική ενημέρωση (Βίντεο)
Αναλυτική ενημέρωση από το νοσοκομείο
Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών από το περιστατικό με τη βύθιση σκάφους της Frontex, κατόπιν προσάραξης σε βραχώδη περιοχή, ανοιχτά της Μεγίστης στο Καστελόριζο παρουσιάζει αιμοδυναμικά σταθερή εικόνα
Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών από το περιστατικό με τη βύθιση σκάφους της Frontex, κατόπιν προσάραξης σε βραχώδη περιοχή, ανοιχτά της Μεγίστης στο Καστελλόριζο, παρουσιάζει αιμοδυναμικά σταθερή εικόνα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση των γιατρών. Υπενθυμίζεται ότι σκάφος της Frontex βούλιαξε, το μεσημέρι της Δευτέρας, έξω από το λιμάνι της Μεγίστης στο Καστελλόριζο.
Διαβάστε: Βούλιαξε σκάφος της Frontex στο Καστελλόριζο - Επέβαινε η Εσθονή πρέσβης - Η κατάσταση των τραυματιών
Από το συμβάν τραυματίστηκαν συνολικά πέντε άτομα, με τέσσερις εξ αυτών να κρίνονται ότι χρήζουν άμεσης διακομιδής. Συγκεκριμένα, ένας άνδρας 53 ετών υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση με ανοικτό και εκτεταμένο τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ ένας άνδρας 40 ετών διακομίστηκε με κατάγματα πλευρών. Ένας ακόμη τραυματίας, 24 ετών, έφερε θλαστικό τραύμα στον οφθαλμό, ενώ μία γυναίκα 53 ετών υπέστη σοβαρή κάκωση στο γόνατο, με ρήξη χιαστού. Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Super Puma στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Αντίθετα, ένας άνδρας 39 ετών με ελαφρά κάκωση στον ώμο δεν κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί, καθώς η κατάστασή του ήταν ήπια.
Βύθιση σκάφους στο Καστελλόριζο: Νεότερη ιατρική ενημέρωση για τους 5 τραυματίες
Σύμφωνα με τη νεότερη ιατρική ενημέρωση, η κατάσταση των τραυματιών είναι αιμοδυναμικά σταθερή. Ειδικότερα, ο 40χρονος φέρει θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και πολλαπλά κατάγματα, μεταξύ των οποίων κάταγμα της ακανθώδους απόφυσης Α7, κάταγμα της εγκάρσιας απόφυσης Ο1 και κάταγμα της 12ης πλευράς αριστερά, ενώ παρουσιάζει και θλάση πνεύμονα.
Ο 53χρονος τραυματίας εμφανίζει θλάση δεξιού πνεύμονα και κατάγματα πλευρών στη δεξιά πλευρά. Παράλληλα, λιμενικός 23 ετών υπέστη ελαφριά κάκωση στον αριστερό οφθαλμό, για την οποία του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, ενώ νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, έλαβε εξιτήριο. Το τέταρτο άτομο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρέβης της Εσθονίας, Karin Rannu, έχει ήδη λάβει εξιτήριο με οδηγίες, καθώς η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.
Οι υπόλοιποι τραυματίες αναμένεται να υποβληθούν σε σειρά διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ θα παραμείνουν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση τις επόμενες ημέρες.
En