Ένα από τα ομορφότερα φολκλορικά στοιχεία που διέθετε η παραλία του Βόλου εδώ και πολλά χρόνια,μάλλον ανήκει στο παρελθόν και μόνο στις μνήμες θα ζωντανευει,αναπολώντας τις μοναδικές ρομαντικές στιγμές που προσέφερε... Το θέμα αφορά τις ιππήλατες άμαξες που κυκλοφορούσαν στην παραλιακή λεωφόρο και που αποτελούσαν μια μοναδική ατραξιόν!

Αιτία του "κακου", σύμφωνα με το ΑΠΕ, μια περίεργη νομοθετική διάταξη που χαρακτηρίζει την παραλία ως πεζόδρομο και δεν επιτρέπει την κυκλοφορία των αμαξών. Οι δύο αμαξηλάτες που μέχρι και πέρυσι δραστηριοποιούνταν στην παραλία εξυπηρετώντας το κοινό και αποτελούσαν πάντοτε μια ξεχωριστή παρουσία με το περιποιημένο ντύσιμό τους, τα μπανιαρισμένα καθημερινώς άλογα και τις καθαρές άμαξες, προς το παρόν δεν μπορούν να κινηθούν στην παραλία.

Ήδη οι αμαξηλάτες ζητούν από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να προχωρήσει σε παρέμβαση, ώστε να διορθωθεί η διάταξη και να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ξανά το χώρο της παραλίας για τις βόλτες των πολιτών και τουριστών με τις άμαξές τους. Όπως λένε οι ίδιοι,μέχρι στιγμής, κανένα ατύχημα δεν συνέβη, ενώ διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες άδειες για να οδηγούν άμαξα.

Η ζημιά από τη νομοθετική διάταξη είναι διπλή -τόσο για τους αμαξηλάτες,όσο και για τον τουρισμο- αφού πολλοί τουρίστες από τα δεκάδες κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν στο λιμάνι του Βόλου, χρησιμοποιούσαν την άμαξα για μια βόλτα που πάντοτε την χαρακτήριζαν ως μοναδική. Οι αμαξηλάτες τα προηγούμενα χρόνια άρχιζαν τις βόλτες στην παραλία την 'Ανοιξη, αλλά φέτος ,λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών,επιχείρησαν να κάνουν τις πρώτες βόλτες μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά τους απαγορεύτηκε.