Πάρθηκε η απόφαση, αναμένεται η ανακοίνωση: Πότε θα ξεκινήσει η απεργία στα βενζινάδικα - Τι είπε στα Παραπολιτικά 90,1 η Μαρία Ζάγκα
Ανεβαίνουν οι τιμές της βενζίνης
Πιο ορατό από ποτέ είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι απεργίες στα βενζινάδικα, ενώ καθοριστική είναι η σημερινή (19/03) συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο
Ανεβαίνουν οι τιμές της βενζίνης, έρχονται απεργίες των βενζινάδικων
Πιο αναλυτικά, σχετικά με το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι βενζινοπώλες σε κινητοποιήσεις, η κυρία Ζάγκα, υπογράμμισε πως έγινε έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία έλαβαν μέρος 31 ενώσεις από όλη την Ελλάδα. Η κυρία Ζάγκα επιβεβαίωσε πως πράγματι υπάρχει πρόθεση για κινητοποιήσεις, αλλά όλα θα κριθούν μετά τη σημερινή (19/03) συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο. Ως εκ τούτου, η κυρία Ζάγκα επισήμανε πως μετά τη σημερινή συνάντηση θα επαναξιολογηθεί η στάση των βενζινοπωλών.
Η κυρία Ζάγκα διευκρίνισε, επίσης, πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει «μια ενιαία γραμμή» παντού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε νησιωτικές περιοχές (π.χ. Κρήτη, Μυτιλήνη, κ. ά.), οι αποφάσεις για πραγματοποίηση κινητοποιήσεων προχωρούν σταδιακά και τοπικά. Κληθείσα να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των καυσίμων, η κυρία Ζάγκα εξέφρασε τη διαφωνία της σε ό,τι αφορά τον τρόπο εφαρμογής του πλαφόν, ζητώντας να ισχύσει σε όλα τα στάδια (διυλιστήρια, εταιρείες, πρατήρια). «Αισθανόμαστε ότι λειτουργούμε ως φοροεισπράκτορες του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
En