Με τοπικές βροχές θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από τις πρώτες πρωινές ώρες, επηρεάζοντας κυρίως τις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες νωρίς μέσα στην ημέρα τόνισε στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Στην Αθήνα και γενικότερα στην Αττική, βροχές θα σημειώνονται έως περίπου τις 11:00-12:00 το μεσημέρι, γεγονός που σημαίνει ότι αρκετές παρελάσεις ενδέχεται να διεξαχθούν υπό βροχή. Αντίστοιχο σκηνικό αναμένεται και στην Εύβοια, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά αλλά αισθητά τις πρωινές ώρες.

Διαβάστε: Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό το Πάσχα: Κρύο και βροχές δείχνουν οι προβλέψεις - Τι λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

Από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, ωστόσο οι βροχές θα μετατοπιστούν προς τις Κυκλάδες και κυρίως την Κρήτη, όπου θα διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στα Δωδεκάνησα, οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν έως και το απόγευμα, περίπου μέχρι τις 15:00 – 16:00. Αντίθετα, καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο βόρειο Αιγαίο, όπου οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με λίγες μόνο νεφώσεις. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στους ανέμους, καθώς στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί άνεμοι έως και 7-8 μποφόρ, που ενδέχεται να επηρεάσουν τις μετακινήσεις και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Συνολικά, η 25η Μαρτίου θα κυλήσει με ήπια αλλά αισθητή αστάθεια, κυρίως τις πρωινές ώρες, με τις περισσότερες παρελάσεις να επηρεάζονται τοπικά από βροχές, χωρίς όμως ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο χάρτης βροχοπτώσεων για την 25η Μαρτίου

xartis-vroxon