Μαθητές από την Καρδίτσα έφτασαν στην Ηρακλειά για να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου με τη μοναδική μαθήτρια (Εικόνες & Βίντεο)
"Όταν υπάρχει ενότητα, κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο"
Η συμμετοχή αντιπροσωπείας μαθητών στις εορταστικές εκδηλώσεις της Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Ηρακλειά Κυκλάδων εντάσσεται στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης και της καλλιέργειας ιστορικής συνείδησης
Από την Καρδίτσα στην Ηρακλειά: Γιορτή με συγκίνηση για την 25η Μαρτίου
Ειδικότερα, πέντε μαθητές και μαθήτριες από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, μαζί με πέντε γονείς και τρεις εκπαιδευτικούς κατάφεραν έπειτα από συντονισμένες πρωτοβουλίες να φτάσουν στο νησί της άγονης γραμμής των Κυκλάδων την Κυριακή, 22 Μαρτίου. Για την άφιξή τους στην Ηρακλειά, χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος σε συντονισμό με το υπουργείο Παιδείας, αλλά και το υπουργείο Ναυτιλίας εξασφάλισε έκπτωση στους μαθητές και τους συνοδούς τους, ενώ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως και ειδικό δρομολόγιο της Fast Ferries για να δέσει στο νησί.
Η συμμετοχή αντιπροσωπείας μαθητών στις εορταστικές εκδηλώσεις της Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Ηρακλειά Κυκλάδων εντάσσεται στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης και της καλλιέργειας ιστορικής συνείδησης. Μέσα από τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που τιμούν την Ελληνική Επανάσταση του 1821, οι μαθητές έρχονται σε άμεση επαφή με τις αξίες της ελευθερίας, της ενότητας και της συλλογικής μνήμης. Παράλληλα, σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από γεωπολιτικές προκλήσεις, η δράση συμβάλλει στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και της υγιούς εθνικής υπερηφάνειας. Οι μαθητές, μέσα από τη συμμετοχή τους, εκφράζουν έμπρακτα το μήνυμα ότι οι δεσμοί του ελληνισμού και η υποστήριξη μεταξύ των Ελλήνων μπορούν να υπερβαίνουν τις αποστάσεις, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την υπευθυνότητα και τη συλλογική ταυτότητα.
Ήδη από την Κυριακή που βρίσκονται στην Ηρακλειά, οι πέντε μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του ’21 με τη μοναδική μαθήτρια του Δημοτικού και τους δύο μαθητές νηπιαγωγείου που φοιτούν στο νησί. Και όπως τονίζουν στο parapolitika.gr οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία, «σημασία δεν έχει αν έξι παιδάκια θα κάνουν παρέλαση, σημασία έχει ότι το μήνυμα έχει ανταπόκριση σε εκατομμύρια ανθρώπους… Η δράση αφορά τους πάντες και δεν περιορίζεται από χιλιομετρικές αποστάσεις ή άλλη νοοτροπία». Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το μήνυμα που θα δοθεί την 25η Μαρτίου είναι ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο τόπος, είναι ιστορία, ψυχή, υπερηφάνεια, φάρος έμπνευσης, γιατί όταν οι άνθρωποι είναι ενωμένοι με ιδανικά, αξίες, πίστη και αγάπη μεγαλουργούν! Όταν υπάρχει ενότητα, κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο».
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:
En