Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η επιχείρηση εξουδετέρωσης οξειδωμένης ιταλικής οβίδας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία είχε εντοπιστεί το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας σε υπό κατασκευή οικοδομή στην Πεύκη από παιδιά που έπαιζαν στην περιοχή. Στο σημείο επιχείρησε εξειδικευμένο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού, το οποίο, αφού εξουδετέρωσε το επικίνδυνο εύρημα, προχώρησε στην ασφαλή απομάκρυνσή του.

Διαβάστε: Πεύκη: Εντός της ημέρας η εξουδετέρωση της οβίδας που βρέθηκε από παιδιά - Έντονη ανησυχία στην περιοχή (Βίντεο)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επιχείρηση εξουδετέρωσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς λίγο πριν τις 8 το πρωί της Πέμπτης (26/3), με την οβίδα να έχει απομακρυνθεί χωρίς προβλήματα. Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες από χθες έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής, διακόπτοντας την κυκλοφορία στις οδούς Δημοκρατίας και Σαλαμίνος, ενώ ενημερώνουν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν.


Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η οβίδα μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο σημείο από παιδιά. Όπως έγινε γνωστό, την εντόπισαν σε κοντινό χωράφι, περίπου 300 μέτρα μακριά, και χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο τη μετέφεραν με τα χέρια τους. Οι γονείς τους, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ειδοποίησαν άμεσα τις Αρχές, γεγονός που οδήγησε στην κινητοποίηση του στρατού και της αστυνομίας και στην οργάνωση της επιχείρησης εξουδετέρωσης.

Όπως περιέγραψε κάτοικος της περιοχής, «οι γονείς μετά λέγανε πάμε να ανάψουμε κεριά στην εκκλησία», ενώ πρόσθεσε ότι «τρόμαξα, από εκεί περνάω κάθε μέρα», αποτυπώνοντας την ανησυχία που προκάλεσε το περιστατικό στην τοπική κοινωνία. Μετά τον εντοπισμό της οβίδας κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αρχές, με ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να αποκλείουν την κυκλοφορία στην οδό Δημοκρατίας, από το ύψος της οδού Σαλαμίνος.