Με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει της μεγάλης επιχείρησης στο πλαίσιο της ανάσυρσης της σορού του αδικοχαμένου 34χρονου Πλάτωνα. Θυμίζουμε πως ο πιλότος και λάτρης των καταδύσεων είχε εξαφανιστεί όταν καταδύθηκε στο λεγόμενο «Πηγάδι του Διαβόλου» στον δεύτερο όρμο στην τοποθεσία Λιμανάκια στη Βουλιαγμένη. Την Κυριακή (22/3) το μεσημέρι ο συνοδός δύτης και φίλος του 34χρονου αναδύθηκε ζητώντας βοήθεια και καλώντας τις Αρχές αφού έχασε τα ίχνη του φίλου του.

Σήμερα (26/3) τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρίσκονται επί ποδός από τις 11 το πρωί. Με απανωτά δρομολόγια φέρνουν στην επίμαχη περιοχή επιπρόσθετο εξοπλισμό προκειμένου να προετοιμαστούν για τη μεγάλη επιχείρηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο. Θυμίζουμε πως οι δύτες του Λιμενικού και της ΕΟΔ έχουν εντοπίσει τον 34χρονο σε βάθος περίπου 20 μέτρων και κατά πληροφορίες το προηγούμενο 24ωρο είχαν ασφαλίσει τη σορό προκειμένου να μην παρασυρθεί από τα ρεύματα βαθύτερα προς το σπήλαιο. Προς 48ώρου είχαν εντοπιστεί μέρη του εξοπλισμού του 34χρονου, ένα βατραχοπέδιλο, ένα σκούτερ βυθού, όπως και μία φιάλη ατμοσφαιρικού αέρα. Παράλληλα διακινείται πληροφορία πως έχει εντοπιστεί και κάμερα τύπου go pro, πληροφορία που ελέγχεται.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Πώς οργανώνεται η επιχείρηση ανάσυρσης 

Λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι, τα μέλη της ΕΟΔ έφεραν στο σημείο φιάλες ατμοσφαιρικού αέρα που εμπεριέχουν όμως ειδικό μείγμα αερίων που θα επιτρέψει στους δύτες να παραμείνουν για πολύ περισσότερη ώρα μέσα στο νερό, ενώ παράλληλα γίνονται διεργασίες προκειμένου να τοποθετηθούν πάσσαλοι οι οποίοι θα φέρουν σκοινιά με ειδικούς μηχανισμούς φρένων. Σκοπός είναι να διασφαλιστεί έξοδος διαφυγής για τους διασώστες δύτες, αλλά και να υποβοηθηθεί η προσπάθεια ανάσυρσης.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, οι δύτες της ΕΟΔ βούτηξαν στα νερά της Βουλιαγμένης με σκοπό να συνεχίσουν τις προπαρασκευαστικές πράξεις, να κατοπτεύσουν τον βυθό, ενώ συνεχώς συλλέγονται δεδομένα τα οποία οργανώνονται από τους ιθύνοντες της ομάδας, για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της επιχείρησης. Παρόντες φυσικά και γυναίκες και άντρες του Λιμενικού που συνδράμουν σε διάφορους τομείς.




limanakia4-ok
limanakia3-ok
limanakia2-ok
limanakia-ok