Συνέχεια των προβλημάτων με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης", λόγω της κακοκαιρίας "Erminio" της αφρικανικής σκόνης. Μέχρι αυτή την ώρα επτά αφίξεις πτήσεων και πιο συγκεκριμένα μια από Βρυξέλλες, δύο από Λονδίνο, μία πτήση από Μόναχο, δύο από Φρανκφούρτη και μία από Αμβούργο ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια και δύο πτήσεις ( από Αθήνα και Ρόδο) ακυρώθηκαν.Όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης", Ιάκωβος Ουρανός, το φαινόμενο παρακολουθείται λεπτό προς λεπτό.
"Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του φαινομένου. Η κατάσταση είναι δύσκολη , καθώς λόγω της αφρικανικής σκόνης η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή, περίπου στα 200 μέτρα" είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κατάσταση οδήγησε τα περισσότερα αεροσκάφη να επιστρέψουν, χωρίς καν να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη σήμερα αναμένονται ακόμη 13 πτήσεις, οι οποίες, αν συνεχισθούν αυτές οι συνθήκες, δεν θα μπορέσουν να αφιχθούν.
Κακοκαιρία "Erminio": Δεμένα τα πλοία για Κρήτη λόγω των θυελλωδών ανέμων
Σημαντικές ανατροπές προκαλούν στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Ανατολικό Αιγαίο, με τις ριπές να φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα ακόμη και τα 10 μποφόρ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν θα πραγματοποιηθούν, ούτε τα βραδινά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά προς την Κρήτη, ενώ σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Την ίδια ώρα, διακόπτονται τα δρομολόγια από τον Βόλο προς τις Σποράδες, καθώς και στη γραμμή Καβάλας - Πρίνου, ενώ κλειστή παραμένει και η γραμμή Ρίου - Αντιρρίου, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλούνται να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα για πιθανές αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια.