Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (03/04) στον ιερό ναό των 12 Αποστόλων στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδα πιστών εισήλθε στον χώρο για να διαμαρτυρηθεί για συναυλία που βρισκόταν σε εξέλιξη. Εκείνη την ώρα, στον ναό πραγματοποιούνταν συναυλία σοπράνο, η οποία ερμήνευε βυζαντινούς ύμνους, στο πλαίσιο των ημερών του Πάσχα. Η εκδήλωση είχε διοργανωθεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και της Μητρόπολης, χωρίς αυτό να αποτρέψει τις αντιδράσεις των παρευρισκόμενων που διαμαρτυρήθηκαν.


Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση πιστών και συνθήματα

Περίπου στις 20:00 την Παρασκευή (3/4), περίπου 30 άτομα εισήλθαν στον ναό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της συναυλίας, λέγοντας «καμία συναυλία μέσα στην εκκλησία», σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, η οποία ανέλαβε την αποκατάσταση της τάξης. Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από τον χώρο, ενώ η καλλιτέχνης συνέχισε κανονικά την ερμηνεία της.

Πρόκειται για το δεύτερο αντίστοιχο περιστατικό που καταγράφεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε σημειωθεί ένταση και στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, όταν πιστοί αντέδρασαν στην ανάγνωση συγγραφικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη για την Παναγία.