Τέμπη: Νέα ντοκουμέντα με βίντεο και φωτογραφίες από το "σημείο μηδέν" λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση - "Αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος" καταγγέλλει η Βάσω Πανταζή στο parapolitika.gr
Νέα ντοκουμέντα με ημερομηνίες από την 1η Μαρτίου έως τις 8 Μαρτίου 2023
Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν καρέ-καρέ όσα έγιναν τις πρώτες ώρες μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη - "Αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος" και "παρουσία αξιωματούχων" καταγγέλλει η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Βάσω Πανταζή στο parapolitika.gr
Νέα ντοκουμέντα, βίντεο και φωτογραφίες, έρχονται στο «φως» για την υπόθεση της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Στοιχεία που αφορούν όσα έγιναν στο σημείο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή τα 57 θύματα, μόλις λίγες ώρες μετά τη φονική σύγκρουση.
Διαβάστε: Τέμπη: Διεκόπη για τις 27 Απριλίου η δίκη για την σιδηροδρομική τραγωδία - Όσα έγιναν στη σημερινή διαδικασία (Εικόνες & Βίντεο)
Μέρος του υλικού αυτού περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο με διαφορετικές ημερομηνίες, από την 1η Μαρτίου έως τις 8 Μαρτίου 2023, που δείχνουν τη διαδικασία ξεμπαζώματος και μπαζώματος του «σημείου μηδέν».
Δεν έχουν περάσει ακόμα 24 ώρες από την τραγωδία, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο καμένο βαγόνι και τα πρώτα μηχανήματα και πιάνουν δουλειά.
«Με την απόφαση της Πέμπτης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, λάβαμε στα χέρια μας, έστω και από τα αντίγραφα της Ελληνικής Αστυνομίας, πολύ σημαντικά στοιχεία, που αποδεικνύουν καρέ-καρέ και καθημερινά τις διαδικασίες αλλοίωσης του τόπου του εγκλήματος κατά τρόπο ανεπίτρεπτο και ενώ είχε ξεκινήσει η έρευνα για τις τραγικές αιτίες του δυστυχήματος των Τεμπών» τονίζει στο parapolitika.gr η Βάσω Πανταζή, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας.
Η δικηγόρος επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την παρουσία στον χώρο συγκεκριμένων αξιωματούχων, στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, «οι οποίοι από τις πρώτες ώρες του εγκλήματος πήγαν κατά τρόπο ανεπίτρεπτο και διενήργησαν συγκεκριμένα έργα εκχωμάτωσης, ξανά επιχωμάτωσης, μετακίνησης βαγονιών, καταστροφής βιολογικού υλικού, μετακίνησης στοιχείων DNΑ».
Μέσα ένα διάστημα λίγων 24ώρων, όπως φαίνεται στα ντοκουμέντα, απομακρύνονται τα τελευταία βαγόνια και ο χώρος έχει πλέον καθαριστεί και έχει μπει τσιμέντο.
«Εμείς αναζητούμε να δούμε με ποιανού εντολή πήγαν κρατικοί αξιωματούχοι και αλλοίωσαν με τρόπο πρωτοφανή τον τόπο του εγκλήματος» εξηγεί η κυρία Πανταζή και προσθέτει ότι τα νέα στοιχεία θα δοθούν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να διαβιβαστούν στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα κρίνει την παραπομπή Τριαντόπουλου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. «Θεωρούμε ότι μετά τα στοιχεία αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να μη στοιχειοθετηθεί ο δόλος και η πρόθεση του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται ο κ. Τριαντόπουλος, έστω και σε βαθμό πλημμελήματος» τονίζει επίσης η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας.
En