Θεσσαλονίκη: Η συγκλονιστική συνάντηση πέντε Επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους - Πιστοί από διαφορετικούς ναούς βίωσαν μαζί την κορύφωση του Θείου Δράματος (Εικόνες & Βίντεο)
Κοσμοπλημμύρα και βαθιά κατάνυξη
Σε μια ατμόσφαιρα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης, η Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής το επίκεντρο της κορύφωσης των Παθών του Κυρίου
Διαβάστε: Κατάνυξη στη σκιά της Ακρόπολης: Χιλιάδες πιστοί στους Επιταφίους της Πλάκας (Εικόνες & Βίντεο)
Θεσσαλονίκη: Η συγκλονιστική συνάντηση πέντε Επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους
Η Ακολουθία του Επιταφίου τελέστηκε στις 19:30 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου. Ακολούθως, η περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Στρατού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και στρατιωτικού αγήματος, μέσω των οδών Αγίας Σοφίας και Λεωφόρου Νίκης, με προορισμό την πλατεία Αριστοτέλους. Στη συνέχεια, λιτανευτικές πομπές από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, την Παναγία των Χαλκέων, την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας και τον Άγιο Νικόλαο τον Τρανό κατέφθασαν στο κέντρο της πλατείας, όπου συναντήθηκαν με τον Επιτάφιο του Αγίου Γρηγορίου. Στο σημείο εψάλησαν τροπάρια του Επιταφίου Θρήνου και τελέστηκε Δέηση, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ενώ την τελετή πλαισίωσαν φιλαρμονικές και τιμητικά αγήματα.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:
Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και τη συνδρομή φορέων όπως ο Στρατός, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα. Η συνάντηση των Επιταφίων έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη, με στόχο την εντονότερη βίωση του Θείου Πάθους και την ανάδειξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης.
En