Τρεις βάρκες που μετέφεραν μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα (12/04) στο Ηράκλειο της Κρήτης και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων, ενώ από το λιμενικό διασώθηκαν 94 άτομα. Συγκεκριμένα, λέμβος με 37 μετανάστες εντοπίστηκε 44 μίλια νότια των Καλών Λιμένων, από drone της δύναμης Frontex. Λίγη ώρα αργότερα, ακόμη 22 μετανάστες εντοπίστηκαν σε λέμβο 45 μίλια νοτιοανατολικά των καλών Λιμένων.

Διαβάστε: Μεταναστευτικό: To Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει λίστα με 12 υποψήφιες χώρες εκτός ΕΕ που θα φιλοξενήσουν κέντρα επιστροφής

Οι αφίξεις ολοκληρώθηκαν με τη διάσωση 35 μεταναστών που εντοπίστηκαν, επίσης μέσω drone της Frontex, 55 μίλια νοτιοανατολικά της περιοχής. Οι συνολικά 94 μετανάστες διασώθηκαν από το λιμενικό και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων, με τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή να είναι καλές.

Διαβάστε περισσότερα στο flashnews.gr