Αισιόδοξη είναι η εικόνα που προκύπτει αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του 14χρονου αγοριού, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα νωρίς το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην πλατεία του Μενιδίου, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Βλασίου. Ο αδελφός του 14χρονου μίλησε στο parapolitika.gr τονίζοντας πως δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος προμήθευσε το 14χρονο παιδί με την κροτίδα, ενώ περιέγραψε την κατάσταση της υγείας του αδελφού του που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

«Ο αδελφός μου δεν είχε πιάσει ποτέ ξανά τέτοια πράγματα. Μου είπαν οι φίλοι του πως μπήκε σε ένα χωράφι και βρήκε τη ''γουρούνα''. Μου είπαν πως την άναψε και προσπάθησε να ρίξει από πάνω παραπάνω μπαρούτι. Οι γονείς μου και εγώ έχουμε αναστατωθεί. Είναι στο νοσοκομείο και έχει σπάσει σε τρία σημεία ένα κόκκαλο. Μας είπαν πως έχει δέσει καλά και έχει τεντώσει το χέρι του. Θα κάνει κάποιες θεραπείες και αν δεν γίνει απολύτως καλά θα ξαναγίνει χειρουργείο. Πηγαίνω τώρα στο νοσοκομείο να του αφήσω μερικά ρούχα» είπε ο νεαρός, δίνοντας ένα παράθυρο αισιοδοξίας πως ο τραυματισμός του αδελφού του δεν θα αφήσει μόνιμο πρόβλημα στη λειτουργικότητα του χεριού του νεαρού.


Τραυματισμός του 14χρονου από κροτίδα στο Μενίδι: Το χρονικό του συμβάντος

Το περιστατικό υπενθυμίζεται πως σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, γύρω στις 19:15. Ο 14χρονος είχε στην κατοχή του, κατά πως φαίνεται, μια κροτίδα τύπου «γουρούνα» η οποία εξερράγη στο χέρι του, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό.

Το παιδί διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Τόσο ο 14χρονος όσο και η μητέρα του συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Ο νεαρός για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, ενώ η μητέρα του για παραμεληση εποπτείας ανηλίκου. Και πίσω δύο αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από προφορική εντολή του εισαγγελέα.