Τα Λαλάρια της Σκιάθου είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας μας και τα κάτασπρα βότσαλα που την καλύπτουν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει.

Είναι αυτά ακριβώς τα βότσαλα που έχουν γίνει πόλος έλξης για τουρίστες και ντόπιους, οι οποίοι όταν την επισκέπτονται φροντίζουν να φεύγουν παίρνοντας μαζί τους και μερικά από αυτά.

allalala.jpg

Οι ντόπιοι τα μαζεύουν και διακοσμούν τις αυλές τους, ή τα ζωγραφίζουν και τα πουλούν, ενώ οι ξένοι τα παίρνουν ως αναμνηστικά.

Παρ’ όλ’ αυτά, οι γεωλόγοι προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν χιλιάδες χρόνια για να γεμίσει και πάλι η παραλία από τα λευκά βότσαλα που την έχουν χαρακτηρίσει.

skiathos.jpg

Για να εμποδίσει λοιπόν την… «αποψίλωση» της παραλίας, το Λιμενικό της Σκιάθου εξέδωσε απαγόρευση για τη συλλογή βοτσάλων και μάλιστα απειλεί με πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 400 – 1.000 ευρώ.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» έχει αναρτήσει πινακίδες στα Λαλάρια που ενημερώνουν τους επισκέπτες ότι απαγορεύεται να μαζεύουν βότσαλα και μένει τώρα να δούμε αν η τακτική αυτή θα αποφέρει καρπούς και θα αποτρέψει τουρίστες και ντόπιους από την συλλογή βοτσάλων.