Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος: Έγκληση για τα μέτρα ασφαλείας έπειτα από την ένοπλη επίθεση του 89χρονου στο Πρωτοδικείο Αθηνών
Η ανακοίνωση
Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση ύστερα από την ένοπλη επίθεση του 89χρονου στο Πρωτοδικείο Αθηνών
Μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που επέτρεψαν την ένοπλη επίθεση από τον 89χρονο στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Συγκεκριμένα, τα χαρακτήρισαν «πολυδιαφημιζόμενα», αλλά τόνισαν πως «δεν παρέχουν την επιβαλλόμενη ασφάλεια». Η επιτροπή απαίτησε να μην επαναληφθεί η εικόνα της Τρίτης 28 Απριλίου και ζήτησε τη διαλεύκανση των συνθηκών που έγινε η επίθεση.
Διαβάστε: Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο - Είχε πάνω του γεμάτο 38αρι περίστροφο
Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι τα πολυδιαφημιζόμενα μέτρα ασφαλείας δεν παρέχουν την επιβαλλόμενη ασφάλεια. Η σημερινή εικόνα δεν συνάδει με τον νομικό μας πολιτισμό και δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει τη συμπαράστασή της στους τραυματίες δικαστικούς υπαλλήλους και ζητά την άμεση και πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες τελέστηκε η σημερινή ένοπλη επίθεση και την απόδοση ευθυνών όπου ανήκουν.
Διαβάστε: Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο - Είχε πάνω του γεμάτο 38αρι περίστροφο
Η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής
Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή την ένοπλη επίθεση και τον τραυματισμό τεσσάρων δικαστικών υπαλλήλων στο χώρο των δικαστηρίων του Πρωτοδικείου Αθηνών επισημαίνει για μία ακόμη φορά την ανάγκη λήψης των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας προκειμένου όλοι οι εμπλεκόμενοι στην απονομή της δικαιοσύνης (λειτουργοί, συλλειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, διάδικοι) να ασκούν ασφαλείς και απρόσκοπτα τα καθήκοντα και τα δικαιώματά τους.Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι τα πολυδιαφημιζόμενα μέτρα ασφαλείας δεν παρέχουν την επιβαλλόμενη ασφάλεια. Η σημερινή εικόνα δεν συνάδει με τον νομικό μας πολιτισμό και δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει τη συμπαράστασή της στους τραυματίες δικαστικούς υπαλλήλους και ζητά την άμεση και πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες τελέστηκε η σημερινή ένοπλη επίθεση και την απόδοση ευθυνών όπου ανήκουν.
En