Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών της Κέρκυρας, για την σύλληψη 88χρονου άνδρα, ο οποίος σήμερα (22/6) το πρωί στην περιοχή του Σιδαρίου στην Κέρκυρα, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 68χρονο ημεδαπό.

Αναλυτικότερα ο 88χρονος, για προσωπικούς λόγους, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 68χρονο μια φορά στο κεφάλι, έξω από πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Σιδαρίου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα και στην συνέχεια παρέμεινε οπλισμένος στην κατοικία του.

Ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας με την συμμετοχή αστυνομικού διαπραγματευτή, αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων και του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών, η οποία πέτυχε, ύστερα από συντονισμένη επιχειρησιακή παρέμβαση και κατάλληλη διαπραγματευτική καθοδήγηση, την παράδοση και σύλληψη του 88χρονου.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης ο 88χρονος, παρέδωσε αρχικά, το κυνηγετικό όπλο με το οποίο τραυμάτισε θανάσιμα τον 65χρονο.

Σε βάρος του 88χρονου σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Εσπερίων, που πραγματοποίησαν την προανάκριση, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 88χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.