Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν από τις 7:30 το απόγευμα χιλιάδες πολίτες της Αθήνας για να διαδηλώσουν για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Το βασικό σύνθημα που επικράτησε στην συγκέντρωση ήταν "Ελλάς, Ευρώπη, Δημοκρατία".

Η ώρα που προγραμματίστηκε η συνάντηση συνέπεσε με τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι προσδοκίες που υπήρχαν από τους διοργανωτές για τη συμμετοχή ήταν μεγάλες και υπήρχεη εκτίμηση ότι θα συγκεντρωθούν ακόμα περισσότεροι από την περασμένη Πέμπτη. Παράλληλα οι διοργανωτές θέλησαν μέσα από το κάλεσμα που απηύθυναν στο Ίντερνετ να ξεκαθαρίσουν ότι η συγκέντρωση δεν ανήκει σε κανέναν αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που την απέδωσαν στη Νέα Δημοκρατία. “Οι συγκεντρώσεις της Δευτέρας δεν ανήκουν σε κανέναν” ήταν το μήνυμα των διοργανωτών προς πάσα κατεύθυνση.

Πάντως, παρά το γεγονός πως  αυτή τη φορά ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους να ανέβουν στο περιστύλιο της Βουλής, ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών τα κατάφερε και ανοίξε μια τεράστια ελληνική σημαία πίσω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στην πλατεία Συντάγματος  μάλιστα παρευρέθηκε  και ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τον οποίο ο κόσμος υποδέχθηκε με χειροκροτήματα. 

"Όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο κανείς δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση δεν είναι κομματική δεν είναι διχαστική είναι ενωτική και στέλνει σε διάφορες κατευθύνσεις ένα βαρύ μήνυμα η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα μείνει Ευρώπη. Αυτό είναι το θέλημα του ελληνικού λαού", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης.

Επεισόδια και προσαγωγές 

Ομάδα αντιεξουσιαστών παρείσφρησε, ωστόσο, στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, πέταξε φωτοβολίδες μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών, έκαψε σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές. 

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 300 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις  5 το απόγευμα απέναντι από τη Βουλή διαδηλώνοντας κατά του Μνημονίου, της συμφωνίας και της "υποταγής".

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν προς την όδο Πανεπιστημίου και τα πνεύματα στο Σύνταγμα ηρέμησαν.