Κρήτη: Ο συγκλονιστικός επικήδειος για τον 21χρονο - "Συγγνώμη για όσα δεν κάναμε, δεν θα ξανακουστεί κανένας πυροβολισμός" (Εικόνες & Βίντεο)
Σπαρακτικές στιγμές
Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου συγκλόνισε μιλώντας για τον θάνατο του νεαρού άνδρα στην Κρήτη
Συγκινητικές στιγμές σημειώθηκαν στην Κρήτη, εκεί όπου συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 21χρονο που δολοφονήθηκε από τον πατέρα του 17χρονου φίλου του. Ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος συγκλόνισε μιλώντας για τον θάνατο του νεαρού άνδρα.
Διαβάστε: Κρήτη: Ξέσπασμα κατά αστυνομικών από συγγενείς του 21χρονου στην κηδεία του - "Ήρθατε τώρα που τον σκότωσαν" (Βίντεο)
Κρήτη: "Δεν θα ξανακουστεί κανένας πυροβολισμός"
«Αυτή είναι σήμερα μια υπόσχεση για τον Νικήστρατο. Πως δεν θα ξανακουστεί κανένας πυροβολισμός, για κανέναν λόγο. Γιατί δεν είναι αυτή η ανδρεία της Κρήτης, δεν είναι αυτή η γενναιότητα της Κρήτης, δεν είναι αυτή η ταυτότητα της Κρήτης. Αλλά αυτή είναι η λεβεντιά της Κρήτης, να στέκεσαι δίπλα στον άλλο, όχι μόνο στις χαρές του μα και όταν πονά».«Νικήστρατε, σήμερα σου απευθύνω εγώ μια συγνώμη, μεγάλη, απ' όλους μας, για όσα κάναμε και όσα δεν κάναμε. Και σε παρακαλώ από εκεί ψηλά, να μην πάψεις, παιδί μου, μαζί με άλλους αγγέλους να φωτίζεις τα σκοτάδια της δικής μας ζωής, για να γεννά ο τόπος μας ζωή και όχι θάνατο», κατέληξε ο μητροπολίτης, σύμφωνα με το creta24.
Ντυμένοι στα λευκά
Ο Νικήτας, που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Αμμουδάρα, μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής ντυμένος σε λευκό κοστούμι ενώ, όπως είχε ζητήσει η οικογένεια του και οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ντύθηκαν στα λευκά, προκειμένου να τιμήσουν με αυτόν τον συμβολικό τρόπο την μνήμη του, σύμφωνα με το flashnews.gr.Nωρίτερα, κατά την άφιξη της σορού του 21χρονου στην εκκλησία, συγγενείς του Νικήτα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, ζητώντας τους να φύγουν. Οι αστυνομικοί σεβάστηκαν την επιθυμία της οικογένειας και βγήκαν από το χωριό.
Το χρονικό της τραγωδίας
Ο Νικήτας Γεμιστός έπεσε νεκρός από τα πυρά του 54χρονου Κώστα Παρασύρη, πατέρα του 17χρονου φίλου του, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2023 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, εβδομάδες μετά το τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί με τον 21χρονο στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.
Το φονικό σημειώθηκε επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στην Αμμουδάρα. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο 54χρονος φέρεται να συγκρούστηκε με το κόκκινο αυτοκίνητο του θύματος. Ο 21χρονος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας, όμως ο κατηγορούμενος φέρεται να έβγαλε όπλο και να τον πυροβόλησε.
Ο 54χρονος Κώστας Παρασύρης οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθεί για την πράξη του. Σημειώνεται ότι οι Αρχές συνέλαβαν και τη σύζυγό του, η οποία φέρεται να βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου.
Σε βάρος του 54χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για από κοινού διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας πυροβόλου όπλου κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία φυσιγγίων, παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Η σύζυγός του κατηγορείται για συνέργεια κατά συναυτουργία στην ανθρωποκτονία, με τις δικαστικές Αρχές να εξετάζουν τον ρόλο της κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης.
View this post on Instagram
En