Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 προσφέρουν στους ακροατές του, διπλές προσκλήσεις για 2 κωμωδίες στην ραδιοφωνική εκπομπή "Αυγουστιάτικες διαδρομές" 4.00 - 5.00 μμ την Πέμπτη 7 Αυγούστου!!

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΕΙΛΤΕ (μεταξύ 4.00 και 5.00 μμ σήμερα )ΑΠΌ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΠΑ (κενό) ΘΕΑΤΡΟ ή ΒΙΒΛΙΟ και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ στο 19000 (1,23 ευρώ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ!!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Οι νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικά, ώστε να παραλάβουν από το ταμείο του θεάτρου τις προσκλήσεις.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

1.ΤΟ ΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΙΓΓΛΑΣ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ 

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας όταν η μάχη των δύο φύλων βγαίνει εκτός ορίων; Θα συνυπάρξουν άραγε ή θα αλληλοεξοντωθούν; Και μήπως είναι θέατρο όλα αυτά; Και όμως, οι σημαντικές παραστάσεις στην καλοκαιρινή Αθήνα δεν είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός. Φέτος, η εταιρία παραγωγής TEATRO, από τις 18 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι, σπάει την παράδοση ζωντανεύοντας επί σκηνής ένα από τα πιο σπουδαία έργα της κλασικής δραματουργίας, ''Το Ημέρωμα της Στρίγγλας'' του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, κυριολεκτικά κάτω από τ’αστέρια, στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Kόσμος».Μόνο που αυτή η παράξενη Στρίγγλα, Κατερίνα Λέχου, δεν θα ημερέψει μόνο αλλά θα πει κι ένα τραγούδι ακολουθώντας τις μελωδίες του Θάνου Μικρούτσικου, που θα συνθέσει τη μουσική και τα τραγούδια όλου του θιάσου, σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου. Η Κατερίνα στήνει ένα ακραίο ερωτικό παιχνίδι στον Πετρούκιο, Τάσο Ιορδανίδη, με τα φίλτρα και  τη σκηνοθετική ματιά της Φωτεινής Μπαξεβάνη. 

Η κλασική υπόθεση του έργου 

Ο Μπατίστας έχει δύο κόρες, τη μεγαλύτερη Κατερίνα και την Μπιάνκα. Πολλοί άντρες θέλουν να κατακτήσουν την καρδιά της Μπιάνκα και ζητούν το χέρι της, αλλά ο Μπατίστας είναι ανένδοτος. Η Μπιάνκα θα παντρευτεί μόνο αν βρεθεί γαμπρός για την κακότροπη, δύστροπη και οξύθυμη Κατερίνα, την οποία δε θέλει κανείς να παντρευτεί. Μέχρι τη στιγμή που στην πόλη εμφανίζεται ο Πετρούκιος, ένας άντρας ευγενικής καταγωγής που μπαίνει στο παιχνίδι να κατακτήσει και να παντρευτεί την παράξενη Κατερίνα που κανένας άλλος γαμπρός δεν τολμάει να πλησιάσει. Παράλληλα, τρεις άντρες κονταροχτυπιούνται για την καρδιά της Μπιάνκα, ενώ δύο υπηρέτες στήνουν τα δικά τους κωμικά παιχνίδια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντών τους. Έτσι αρχίζει ένας πόλεμος αισθημάτων, φύλων, απόψεων, που ξετυλίγουν κωμικά περιστατικά και συνεχείς ανατροπές. 

Ταυτότητα  της παράστασης. Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, Σκηνοθεσία: Φωτεινή Μπαξεβάνη, Σκηνοθετική Προσαρμογή Κειμένου: Γιάννης Σκαραγκάς, Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος, Στίχοι τραγουδιών: Οδυσσέας Ιωάννου, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας, Χάρης Θεοδωρίτσης, Κοστούμια: Πάνος Αλμπάνης, Κινησιολογία: Σταύρος Λίτινας, Make up artist: Γιάννα Μαρματάκη, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Έφη Λιάλιου, Δημήτρης Σιγανός, Βοηθός Ενδυματολόγου: Γιώτα Δενδρινού. Ερμηνεύουν: Κατερίνα Λέχου, Τάσος Ιορδανίδης, Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, ’γγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη. Στο ρόλο του Μπατίστα ο Θοδωρής Κατσαφάδος. 

Παραστάσεις: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00. Διάρκεια: 100’ .Εισιτήρια: €18, €12 (φοιτητικό, ανέργων), €10 (ομαδικά, άνω των 20 ατόμων).Επιτρέπεται το κάπνισμα και το ποτό. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης. Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254, Ταύρος, www.theatron254.gr. ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: • «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300. • www.theatron254.gr  & 212 254 0300 – με χρέωση πιστωτικής κάρτας. • Καταστήματα Public. • Εκδοτήρια Ticketservices  – Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

 

2. “TOC TOC”, του LAURENT BAFFIE

Η υπόθεση

Ο Φώτης, ένας ηλικιωμένος κύριος που βωμολοχεί ασύστολα κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του να μιλήσει, γιατί πάσχει από το σύνδρομο Gilles de la Tourette.Ο Βασίλης, ένας ταξιτζής που πάσχει από αριθμομανία και μανία συγκέντρωσης αντικειμένων.Η Νίτσα, που πάσχει από μικροβιοφοβία και τρέμει όλες τις  ασθένειες. Η Μαρία, θεούσα, με συμπτώματα πολλαπλής προσωπικότητας και τικ της επαλήθευσης. Η Λίλη, που επαναλαμβάνει κάθε της έκφραση δυο φορές. Ή και τρεις!Ο Μπάμπης: εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Και δεν περπατάει πάνω στις γραμμές.Πάσχουν και από άλλα – τα βασικά αναφέρουμε εδώ…Η ώρα περνάει, ο γιατρός καθυστερεί γιατί λείπει εκτός Αθηνών, και οι ασθενείς γνωρίζονται λίγο λίγο και αποφασίζουν να κάνουν μόνοι τους group therapy! Το τι γίνεται από κει και μετά, δεν περιγράφεται… Το ξέφρενο γέλιο ξορκίζει τις νευρώσεις όλων μας και η τελική ανατροπή κλείνει πονηρά το μάτι σε όσους αμφισβητούν την ψυχοθεραπεία…

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Σπυρόπουλος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Κατερίνα Τσάβαλου, Ορφέας Παπαδόπουλος/Μιχάλης Μαρκάτης. Συντελεστές: Κείμενο: Κώστας Σπυρόπουλος, Κατερίνα Μπέη, Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος, Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης, Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:15. Τιμές εισιτηρίων 20, 17, 15. Διάρκεια Παράστασης: 120’ (με το διάλειμμα). Προπώληση εισιτηρίων viva.gr

ΑCRΟ @ ΘΕΑΜΑΤΑ, Ιερά Οδός 11,Τηλ. 210 3417300, 2130185030

ΒΙΒΛΙΟ

Στα μονοπάτια του καπνού - Λεβεντάκη Βασιλική, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤ.ΛΙΒΑΝΗ

Ετος 'Εκδοσης: 2014. Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. Σελίδες: 318. Τιμή: € 15,00(με ΦΠΑ)

Δραπετσώνα, 1930. Ο αστυνόμος Ηλίας Μαντάς αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής πόρνης. Στο πλευρό του θα σταθεί ο φημισμένος γιατρός Πέτρος Φραζής. Αιτία, ένας περίτεχνος γρίφος που μοιάζει να ενώνει τους δρόμους τους, καθοδηγώντας τους μέσα από το αινιγματικό του περιεχόμενο.

Σύντομα οι δυο άντρες θα βρεθούν στην Καβάλα. Κυκλωμένοι από τα μεθυστικά αρώματα του καπνού, που μαρτυρούν τη δύναμη και την ευρωστία των καπνεμπόρων απ’ τη μια και την ανέχεια, τον κάματο, τη φθίση των καπνεργατών απ’ την άλλη, θα προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου. Μια δεύτερη δολοφονία επιβεβαιώνει τις υποψίες τους για το χορό θανάτου που έχει στηθεί με σκηνικό τη Μέκκα του καπνού. Και τα αναπάντητα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται: Τι ρόλο παίζει ο επιχειρηματίας Μηνάς Βασιλείου; 

Ποια σχέση τον ενώνει με τη Φιλιώ, τον Θύμιο και τον Ασημάκη; Τι μυστικά θαμμένα από χρόνια υπαγορεύουν τις κινήσεις τους; Ποιος είναι ο αποστολέας των μυστηριωδών μηνυμάτων; Εκεί που ο έρωτας παραπλανά τη λογική και το άσβεστο πάθος ψάχνει καταφύγιο, οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη, οι ανατρεπτικές εξελίξεις καθηλώνουν και η αγωνία κορυφώνεται, καθώς η ψυχή αναζητά τη δικαίωση και τη λύτρωση οδηγώντας τα βήματά της στα μονοπάτια του καπνού.

«Η μοναξιά δεν έρχεται μόνη. Σπέρνει πίκρα και πόνο, για να θερίσει θυ΅ό και οργή. Σβήνει τα δάκρυα πετώντας κόκκους λήθης, σαν τη φωτιά που υποτάσσεται από το χώ΅α πρoτού καταφέρει να εξαπλωθεί. Γίνεται ΅ίασ΅α, βάφοντας ωχρά τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν να περάσουν το κατώφλι της, και αφήνει πληγές ανοιχτές, που δε θα επουλουθούν στο πέρασ΅α του χρόνου. Και εγώ, που όλα τα ήξερα, ΅ε κάθε λεπτο΅έρεια, αδιαφόρησα στα ση΅άδια της ΅οίρας και προχώρησα, κι ας γνώριζα καλά πως θα ΅ε οδηγούσε σε αδιέξοδο ΅ια τέτοια επιλογή».