Τα ξίφη, το αιώνιο σύμβολο των αξιωματικών σε ολόκληρο τον κόσμο, στους νέους Ανθυπολοχαγούς του Ελληνικού Στρατού της τάξεως του 2015, επέδωσε χθες αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής.

Συνολικώς, χθες παρέλαβαν τα ξίφη τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 224 Ανθυπολοχαγοί της Τάξεως 2015 της ΣΣΕ, που φέρει τιμητικώς την ονομασία «Αντιστράτηγος (ΠΒ) Παναγιώτης Δαγκλής». Από αυτούς οι 199 είναι Έλληνες, 17 Κύπριοι και οι υπόλοιποι 8 αλλοδαποί (3 Αλβανοί, 2 Αρμένιοι και από ένας Λίβυος, Μολδαβός και Σύρος). Από τους 199 Έλληνες Ανθυπολοχαγούς οι 146 άνδρες και 17 γυναίκες ανήκουν στα Όπλα (Πεζικό, Πυροβολικό, Ιππικό Τεθωρακισμένα, Μηχανικό, Διαβιβάσεις και Αεροπορία Στρατού) ενώ οι υπόλοιποι 32 άνδρες και 4 γυναίκες κατετάγησαν στα Σώματα του Στρατού Ξηράς (Τεχνικό, Υλικού Πολέμου, Εφοδιασμού-Μεταφορών). Στην Κυπριακή Εθνική Φρουρά εντάχθηκαν 14 νέοι Ανθυπολοχαγοί Όπλων (όλοι άνδρες) και στα Σώματα 3, από τους οποίους οι 2 γυναίκες.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, ο ΥΦΕΘΑ κ. Νίκος Τόσκας, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην ΥΦΕΘΑ κ.Κώστας Τασούλας, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και συγγενείς των νεοορκισθέντων.

Λ.Σ.Μ.