Oμάδα ακτιβιστών έκαναν «κατάληψη» σε γερανό του εργοταξίου του μετρό στη συμβολή της Αλεξάνδρας και της Μουστοξύδης. Οι ακτιβιστές ανέβηκαν σε μεγάλο ύψος και ανάρτησαν με μήνυμα υποστήριξης της κοινότητας των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας. «Κάτω τα χέρια από τα Προσφυγικά - Νίκη στους απεργούς πείνας» αναφέρει το πανό.


​Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ακτιβιστές, αναφέρουν ότι η σημερινή δράση στον γερανό συνοδεύεται από τη συμβολική δράση μιας ημέρας. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας Αριστοτέλη Χαντζή και Suzon Doppagne, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που γίνονται ενάντια στο σχέδιο ανάπλασης της Περιφέρειας Αττικής.

Κατάληψη γερανού στην Αλεξάνδρας από ακτιβιστές: Κάλεσμα σε πορεία υπεράσπισης της κοινότητας

Σύμφωνα με τους ίδιους, το πλάνο αυτό είναι σκόπιμα ασαφές και δεν αποσκοπεί στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, αλλά στην έκφραση της κοινότητας των φυγικών και την παράδοση του χώρου σε επαγγελματικά συμφέροντα. Οι ακτιβιστές κλείνουν την ανακοίνωσή τους καλώντας σε πορεία υπεράσπισης της κοινότητας το Σάββατο 15/06/2026, με στόχο να μπλοκαριστούν τα σχέδια εκκένωσης και εμπορευματοποίησης του χώρου.