Σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε εχθές λίγο πριν τις 15:00 στο χωριό Μουζακαίικα του Δήμου Πάργας, στην Πρέβεζα, στην πλαγιά του βουνού

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στην πλαγιά του βουνού πάνω από τον αρδευτικό αύλακα του χωριού και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή πυροσβεστική δύναμη με οχήματα από την Πάργα με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ. Πάργας Αθανάσιο Μικρούλη, καθώς και υδροφόρες αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής ήταν αδύνατη η προσέγγιση της φωτιάς.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή αεροσκαφών και έτσι τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν έως αργά το απόγευμα ρίψεις νερού, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αναπτύχθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φωτιά σε περίπτωση που άλλαζε πορεία προς το χωριό.

Μέχρι αυτή την ώρα μόνο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής από Πάργα, Φιλιππιάδα και Πρέβεζα καθώς και της ΕΜΑΚ από τα Γιάννενα επιχειρούν προκειμένου να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του pamepreveza.gr, έχει κάψει πάνω από 180 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, ξερά χόρτα, θάμνους και ασφάκες ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικίες.