Ο χολιγουντιανός σταρ θα πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά του «Ιnferno» , του μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν, σε σκηνοθεσία Ρον Χόγουαρντ

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Λάνγκτον, γίνεται ο Τομ Χανκς για τρίτη φορά. Αφού ενσάρκωσε τον ήρωα του πολυβραβευμένου συγγραφέα, Νταν Μπράουν, στις ταινίες «Ο Κώδικας Ντα Βίντσι» και «Illuminati», ο χολιγουντιανός σταρ θα πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά του νέου βιβλίου του Μπράουν, με τίτλο «Ιnferno». 

Την σκηνοθεσία-όπως και στις δύο προηγούμενες ταινίες-έχει αναλάβει ο Ρον Χόγουαρντ και οι παραγωγοί του φιλμ ελπίζουν σε μία εισπρακτική επιτυχία, αντίστοιχη των δύο προηγούμενων φιλμ. «Ο Κώδικας Ντα Βίντσι» που βγήκε στους κινηματογράφους το 2006, σημείωσε εισπράξεις ύψους, 750 εκατ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Ακολούθησαν οι «Illuminati», που ουσιαστικά ήταν το πρίκουελ του «Ντα Βίντσι» και η ταινία έκοψε εισιτήρια ύψους 500 εκατ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Τα γυρίσματα του «Inferno» θα ξεκινήσουν τον επόμενο Απρίλιο.

Στην νέα ταινία, ο καθηγητής Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο. 

Έπειτα από μια επίθεση εναντίον του, ο Λάνγκτον και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρουκς μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Λάνγκτον όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους. 

Με οδηγό στίχους από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, ο Λάνγκτον και η Σιένα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά από κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης – γλυπτά, πίνακες και κτίρια. Μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σε ένα γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομερή απειλή.