Αρχίζουν αύριο, 1η Ιουλίου τα δοκιμαστικά δρομολόγιά τους στα Τρίκαλα τα δύο πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό, τα οποία θα καταγράφουν στη μνήμη των υπολογιστών τους τα όσα υπάρχουν πέριξ της διαδρομής.

Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα «αποθηκεύουν» στη μνήμη των υπολογιστών τους τα όσα θα «βλέπουν» στη διαδρομή, από αύριο 1 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουλίου.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η πορεία των λεωφορείων θα γνωστοποιείται, προκειμένου να γνωρίζουν οι οδηγοί, οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι κάτοικοι της πόλης, πώς θα κινούνται. Θα υπάρχει, έτσι, μια πρόγευση για τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει η ζωή των Τρικαλινών και πώς τα Τρίκαλα αποκτούν από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, την παγκόσμια πρωτιά κίνησης των λεωφορείων χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον.

Για δε τους δημότες, πάντως, απαιτείται, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, πλήρης γνώση των δρομολογίων και των σημείων στα οποία θα κινείται ή θα σταθμεύει το κάθε όχημα. Για τον λόγο αυτόν, από αύριο Τρίτη, θα γνωστοποιείται το γενικό πλαίσιο των δρομολογίων, προκειμένου να υπάρχει κανονική ροή κυκλοφορίας.

Πλέον, με το εγχείρημα αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων παγκοσμιοποιεί την τεχνολογική του πρωτοπορία και εισέρχεται σε ένα πλέγμα αλληλένδετων τεχνολογικών εφαρμογών.