Λόγω των τελευταίων σημαντικών πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, ανακοινώθηκαν οι ακυρώσεις εκδηλώσεων και φεστιφάλ. Δείτε αναλυτικά για ποιά πρόκειται και για το πότε επαναπρογραμματίστηκαν:

ΤΑΙΝΙΕΣ
Η προγραμματισμένες ταινίες για τη Πέμπτη 2 Ιουλίου «Σκοτεινός Τόπος», «Το μπλε δωμάτιο», «Μαζί σου κι ας πεθάνω» και «Ψυχρός Ιούλιος», αναβάλλονται. Οι νέες ημερομηνίες διανομής των ταινιών στους κινηματογράφους αναμένονται να οριστούν σύντομα.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
H συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 5 Ιουλίου, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, μεταφέρεται την Κυριακή 26 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο. Τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια ισχύουν κανονικά την νέα ημερομηνία. 

Αναβολή της συναυλίας του Γιώργου Ανδρέου με τίτλο «Άγιος ο Έρωτας» και με τη συμμετοχή των Τάνιας Τσανακλίδου, Ρίτας Αντωνοπούλου και Κορίνας Λεγάκη, η οποία ήταν προγραμματισμένη την Τετάρτη 1 Ιουλίου. Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί από όλα τα σημεία προπώλησης μπορούν να ανταλλαχθούν στη Βάρδια, Καλαποθάκη 10, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 250343.

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου στις 4 Ιουλίου στην Αμφίπολη (με την Αφροδίτη Μάνου και τον Γιάννη Κότσιρα) και στις 7 Ιουλίου στο Ηράκλειο Κρήτης (με τον Μανώλη Μητσιά, την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαϊδη).

Το live της Ειρήνης Σκυλακάκη στον Ιανό που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη 30 Ιουνίου αναβάλλεται.

Η συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου στην Καρδίτσα, προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου, μεταφέρεται για την 1η Σεπτεμβρίου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
«Στη Σκιά Των Βράχων 2015»: ακυρώνεται η θεατρική παράσταση «Οι τενόροι» που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 2 Ιουλίου. Αλλάζουν ημερομηνίες: η παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου αλλά και η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα πάει για τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Οι προγραμματισμένες συναυλίες για το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2015: Αλεξάνδρα Κόνιακ (Τετάρτη 1 Ιουλίου), Project «The stones addiction» (Παρασκευή 3 Ιουλίου), Γιάννης Σαββιδάκης (Δευτέρα 6 Ιουλίου), Βαγγέλης Κορακάκης (Τετάρτη 8 Ιουλίου), «Τo τέλειο έγκλημα» του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, με τους Π. Βουλγαράκη, Ν. Φασουλή, Μ. Παναγιώτη, Γ. Παλαμιώτη και Ν. Παπαβρανούση (Δευτέρα 13 Ιουλίου) αναβάλλονται.

Η προγραμματισμένη έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων με την πρεμιέρα της περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου για τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, μεταφέρεται μία μέρα νωρίτερα. Αντί για 4 & 5 Ιουλίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, οι παραστάσεις θα δοθούν στις 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Ακύρωση του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας που θα διεξαγόταν στις 3, 4, 5 Ιουλίου στην Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια.

Το φεστιβάλ Αμφίπολης, λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων, αναβάλλει τη συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου Αφροδίτης Μάνου και Γιάννη Κότσιρα που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 21.00 στο αρχαιολογικό πάρκο Αμφίπολης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η παράσταση Jesus Christ Superstar που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Ιουλίου ακυρώνεται.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, σε Λάρισα (Τετάρτη 1η Ιουλίου), Λαμία (Πέμπτη 2 Ιουλίου), Τρίκαλα (Παρασκευή 3 Ιουλίου), Βόλο (Σάββατο 4 Ιουλίου) και Δελφούς (Κυριακή 5 Ιουλίου) αναβάλλονται λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων. Θα ακολουθήσει άμεσα ενημέρωση για τις νέες ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν.

Οι παραστάσεις της Επιδαύρου στις 10 και 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η πρεμιέρα του «Προμηθέα Δεσμώτη» αλλάζει ημερομηνία και θα δοθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου στο Ευριπίδειο Θέατρο στη Σαλαμίνα.

Οι παραστάσεις «Πριν το χάραμα» και «ΚΤΕΛ» θα ξεκινήσουν στις 12 και 10 Ιουλίου αντίστοιχα.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Αμάρτησα για το παιδί σου» την Τρίτη 30 Ιουνίου στην Ηλιούπουλη, το Σάββατο 4 Ιουλίου στη Νέα Μάκρη και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στη Νίκαια, αναβάλλονται.

«Οι τενόροι» που θα παρουσιάζονταν την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Κατράκειο θέατρο ακυρώνονται.

To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενημερώνει ότι οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στην Λάρισα (Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας- 2 Ιουλίου), στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης (6 Ιουλίου) και στον Αρχαιολογικό Χώρο Γιτάνων (8 Ιουλίου) δεν θα πραγματοποιηθούν.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Ακυρώνεται η προγραμματισμένη παρουσίαση του Βιβλίου «Η εξαπάτηση» της Φαίης Κοκκινοπούλου την 1 Ιουλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Εντουάρντο Καντάβα, «Λέξεις φωτός», η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 2 Ιουλίου,  για την Πέμπτη 16 Ιουλίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο (8 μ.μ., στην κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου)