Σταύρος Φλώρος: Όσα αποκάλυψε ο πατέρας του για το νέο πολύωρο χειρουργείο στο Μαϊάμι - "Προσπαθεί να είναι χαμογελαστός όσο κι αν πονάει" (Βίντεο)
Τα νεότερα για την υγεία του
Ο Σταύρος Φλώρος συνεχίζει την αποκατάστασή του στο Μαϊάμι μετά το σοβαρό ατύχημα στο Survivor 2026, με τον πατέρα του να μιλά για το νέο 8ωρο χειρουργείο, τους γιατρούς και τη δύναμη που παίρνει από τα μηνύματα του κόσμου
Ο Σταύρος Φλώρος συνεχίζει τη δύσκολη μάχη της αποκατάστασης στο Μαϊάμι, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στο Survivor 2026, όμως τα νέα από το τελευταίο χειρουργείο του φέρνουν συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο 22χρονος υποβλήθηκε σε νέα πολύωρη επέμβαση στο δεξί πόδι, με την οικογένειά του να βρίσκεται σταθερά δίπλα του και τους γιατρούς να παρακολουθούν καθημερινά την πορεία του. Οι θεράποντες γιατροί του, πάντως, εμφανίζονται αισιόδοξοι, αν και η αποκατάσταση παραμένει μια διαδικασία που θα κριθεί βήμα βήμα.
Το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου, ο πατέρας του μίλησε στην εκπομπή «Buongiorno» του MEGA και περιέγραψε τόσο την επέμβαση που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, όσο και την ψυχολογική κατάσταση του γιου του, ο οποίος, παρά τους πόνους και τις αλλεπάλληλες ιατρικές διαδικασίες, προσπαθεί να κρατά την αισιοδοξία του. Παρά το σοβαρό χτύπημα από ταχύπλοο στη θάλασσα, ο Σταύρος Φλώρος φέρεται να κρατά μέσα του πρώτα απ' όλα το γεγονός ότι κατάφερε να επιζήσει. Αυτό είναι και το σημείο από το οποίο προσπαθεί να αντλεί δύναμη, όσο συνεχίζει τη νοσηλεία και την αποκατάστασή του στις ΗΠΑ.
Διαβάστε: Σταύρος Φλώρος: Η νέα ανάρτησή μέσα από το νοσοκομείο λίγο πριν το χειρουργείο (Βίντεο)
Σταύρος Φλώρος: Το 8ωρο χειρουργείο και η επόμενη αγωνία
Ο πατέρας του Σταύρου Φλώρου εξήγησε πως το νέο χειρουργείο αφορούσε το δεξί πόδι και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς οι γιατροί χρειάστηκε να προχωρήσουν σε λεπτή επέμβαση αποκατάστασης. «Χθες το βράδυ περίπου στις 24.00 τελείωσε ένα χειρουργείο που είχε ο Σταύρος στο δεξί πόδι, το οποίο διήρκησε 8 ώρες. Ήταν ένα χειρουργείο που ήθελε μεγάλη προσοχή αλλά και λεπτή δουλειά, καθώς τοποθέτησαν ένα κομμάτι δέρματος σε ένα σημείο που έλειπε» ανέφερε ο αρχικά ο πατέρας του 22χρονου τραυματία σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εκπομπή «Buongiorno» του Mega.
Παρότι η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η οικογένεια περιμένει τα επόμενα εικοσιτετράωρα για να φανεί πιο καθαρά η πορεία της αποκατάστασης. «Πήγε καλά η επέμβαση αυτή, ωστόσο θέλουμε ακόμη 1-2 μέρες ακόμη για να είμαστε σίγουροι. Μέχρι στιγμής έχει κάνει 4 χειρουργεία στο δεξί πόδι, με τα 3 να είναι πιο σοβαρά και το 4ο λιγότερο. Όλα πήγαν καλά και αναμένουμε πώς θα εξελιχθεί η αποκατάσταση για να δούμε αν θα γίνουν και άλλα. Στο αριστερό πόδι ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επέμβαση γιατί είναι πρησμένο» πρόσθεσε στις νέες δηλώσεις του.
"Προσπαθεί να είναι καλά και χαμογελαστός"
Πέρα από το ιατρικό σκέλος, ο πατέρας του 22χρονου στάθηκε και στη δύναμη που προσπαθεί να δείξει ο Σταύρος Φλώρος μέσα σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία. Όπως είπε, η επικοινωνία τους είναι καθημερινή, ενώ ακόμη ένα μέλος της οικογένειας ταξίδεψε στο Μαϊάμι για να βρεθεί κοντά του. «Με το παιδί μας μιλάμε κάθε μέρα. Προσπαθεί να είναι καλά και χαμογελαστός, όσο και αν πονάει από τις αλλεπάλληλες επεμβάσεις. Είμαστε όλη η οικογένεια στο πλευρό του και την Παρασκευή (22/5/2026) πήγε ακόμα ένα μέλος στο Μαϊάμι με πτήση από Κωνσταντινούπολη. Οι γιατροί μας λένε ότι θα πατήσει το δεξί πόδι μετά από 2-3 μήνες. Καθημερινά όμως αυτό κρίνεται και μπορεί να αλλάξει» είπε καταληκτικά ο πατέρας του Σταύρου Φλώρου στις δηλώσεις του. Ο νεαρός παραμένει στο νοσοκομείο των ΗΠΑ, με τους γιατρούς να αξιολογούν βήμα βήμα την κατάστασή του. Η εκτίμηση για το δεξί πόδι δείχνει πως η αποκατάσταση θα χρειαστεί χρόνο, ενώ το αριστερό πόδι δεν έχει ακόμη χειρουργηθεί, καθώς εξακολουθεί να είναι πρησμένο.
Το μήνυμα του Σταύρου Φλώρου μέσα από την κλινική
Μέσα σε όλα, ο ίδιος ο Σταύρος Φλώρος θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο για τα μηνύματα στήριξης που δέχεται. Από την κλινική στο Μαϊάμι, δημοσίευσε βίντεο στο Instagram, δείχνοντας πως αντλεί δύναμη από όσους του στέλνουν λόγια αγάπης και συμπαράστασης. «Διαβάζω όλα τα μηνύματά σας, τα περισσότερα γράφουν "ίσως να μη διαβάσεις ποτέ αυτό το μήνυμα", αλλά πραγματικά προσπαθώ να τα διαβάσω όλα και μου δίνουν πάρα πολύ δύναμη» ανέφερε ο Σταύρος Φλώρος σε βίντεο που δημοσιοποίησε στο Instagram από την κλινική του Μαϊάμι. Η μάχη του συνεχίζεται, όμως η στάση του και η παρουσία της οικογένειάς του στο πλευρό του δείχνουν πως ο Σταύρος Φλώρος προσπαθεί να κρατηθεί όρθιος ψυχολογικά, όσο το σώμα του παλεύει καθημερινά για την αποκατάσταση.
En