Υπό βροχή, η οποία ωστόσο δεν επηρέασε την προσέλευση του κόσμου, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση με σύνθημα Μένουμε Ευρώπη στο Σύνταγμα. 

Με  ελληνικές κι ευρωπαϊκές σημαίες, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και τα συνθήματα που ακούγονταν από τους παρευρισκόμενους είναι "Παραιτηθείτε", "Απόψε πεθαίνει η Χούντα του Αλέξη" και "Ψεύτες, ψέυτες".

Λάρισα: Συγκέντρωση για το «Μένουμε Ευρώπη»    

Οι διαδηλωτές κρατούσαν μια γιγαντιαία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φωνάζοντας υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Νωρίτερα, λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές στην Σταδίου.

Σαμαράς: Aνυπολόγιστη η καταστροφή του ''όχι'' στο δημοψήφισμα

Ομπάμα: Ανησυχώ βαθύτατα για την ελληνική κρίση

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα κάλεσε την κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. "Το δημοψήφισμα έτσι όπως διεξάγεται είναι ντροπή. Μας καλούν να αποφανθούμε δήθεν για ένα κουρελόχαρτο, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Απαντάμε «Ναι» για να κρατήσουμε την χώρα ενωμένη και στον πυρήνα της Ευρώπης. Το «Ναι» σαρώνει σε όλη την Ελλάδα. Απεθύνομαι σε δύο κατηγορίες συμπολιτών: Πρώτα σε αυτούς που είδαν την ζωή τους να εξαθλιώνεται αυτά τα χρόνια. Δεν πρέπει να υποκύψουν στον πειρασμό του τίποτα. Πάντα από το κακό υπάρχει και χειρότερο". 

"Εκφράσαμε την αγωνία μας στον ΠτΔ. Είναι διπλή, δεν πρέπει να διχαστούμε, αφού δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Επίσης πρέπει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν κάνει άπειρα λάθη και οι δικές μας να καθίσουν στο και ένα να βρουν συμφωνία. Το δημοψήφισμα δεν οδηγεί πουθενά", είπε ο κ. Μπουτάρης.

Επίσης πολλοί είναι εκείνοι που είχουν κοινοποιήσει τη σημερινή εκδήλωση και καλούσαν τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα μέσα από τις σελίδες που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , μεταξύ των οποίων οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου και Κωστής Χατζηδάκης