Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά με τοπικές βροχές σε Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολική Στερεά και Εύβοια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 23 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση τον Πατραϊκό Κόλπο όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.

Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν κατά τόπους καταιγίδες που θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές και πιθανόν να συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού της Τετάρτης από την ΕΜΥ:

Αττική 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια. Γρήγορη βελτίωση το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη 

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη, Κυκλάδες 

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από τα βόρεια 6 με 7 μποφορ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας για σήμερα Τετάρτη 01/07/2015.

Πιο αναλυτικά:

ΣήμεραΤετάρτη 01/07/2015 κατά τόπους στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές που πιθανόν να συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο:

Βοριάδες 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Βροχές αναμένονται το ερχόμενο τριήμερο στη χώρα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τετάρτη 1/7

Στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και την τέταρτη στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 2/7

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.

Παρασκευή 3/7

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο αιγαίο πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα ανατολικά.